"Krležini dani" u Osijeku od 7. do 10. prosinca

TRADICIONALNA znanstvenoteatrološka priredba "Krležini dani" ove će se godine u Osijeku održati od 7. do 10. prosinca pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Osječkobaranjske županije i grada Osijeka.

Po podatcima osječkoga HNK, utemeljitelja te priredbe, na trodnevnu znanstvenom skupu o zavičajnom i europskom u hrvatskoj drami i kazalištu uz ine će izlagati Nedjeljko Fabrio, Branko Hećimović, Ante Stamać, Branimir Donat, Petar Selem i Georgij Paro.

"Dani" počinju sutra otvorenjem izložbe "30 godina Teatra u gostima" te praizvedbom "Naranče u oblacima" u HNK hrvatske književnice Ivane Sajko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim zbornika s prošlogodišnjih "Krležinih dana" bit će predstavljena i bibliografija članaka i rasprava "Kazalište u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 1824.-1945.".

Osim izvedbe opere "Nikola Šubić Zrinski" u HNK će Kazališna skupina "Kufer" izvesti predstavu "U noći" Ksavera Šandora Gjalskog, a zagrebačko Gradsko kazalište "Komedija" predstavu "Motel Mrak" Dore Delbianco.

Supokrovitelji "Krležinih dana" su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) te osječko Sveučilište "Josipa Jurja Strossmayera", a suutemeljitelji osječki Filozofski fakultet i Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara