VIDEO Krstičević napao novinara Indexa: "Vodite hibridni rat protiv mene, ja sam ponos Hrvatske"

VIDEO Krstičević napao novinara Indexa: "Vodite hibridni rat protiv mene, ja sam ponos Hrvatske"

Foto: Petar Glebov/Pixsell

NAKON što je Index objavio članak u kojem dokazuje da je ministar Krstičević kopirao dijelove svog završnog rada na američkoj vojnoj školi, a da ih nije označio na odgovarajući način, iz MORH-a su objavili da će o toj temi biti održana konferencija za medije.

"Konferencija za medije povodom napisa objavljenih na portalu Index.hr dana 27. studenoga 2017. godine, održat će se danas, u ponedjeljak, 27. studenoga u 16 sati u Ministarstvu obrane.

Na konferenciji će biti riječi o neutemeljenim napadima na potpredsjednika vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića", stoji u pozivu.

>> Pressicu ste mogli pratiti uživo na Indexu:

16:20 Indexov novinar Nenad Jarić Dauenhauer postavio je pitanje ministru Krstičeviću. Objasnio je da je nekoliko puta pisao Ratnoj školi s upitima koji su standardi bili za pisanje njegovog rada. Kada nije uspio dobiti odgovore na ta pitanje, nazvao je školu. Dugo vremena je proveo na telefonu, kaže, a na kraju je Index dobio odgovor kako se radilo o završnom radu na temu "Operacije snaga Ujedinjenih Naroda u Republici Hrvatskoj".

"Vi ste istraživački novinar koji profesionalno radi svoj posao i pišete odgovorno svoje tekstove", odgovara mu Krstičević. Jarić Dauenhauer ponavlja kako je Index MORH-a dobio informacije da je to bio završni rad. Krstičević se potom obrušio na njega.

"Vi ste dobili informaciju da to nije završni rad, u zadnjem mailu", kaže Krstičević. "Jel imate nešto novo reći, govorite neistinu, sram vas bilo. Završio sam isto kao i vi, pokažite mi vaš rad, pokažite mi vašu osnovnu školu... S vama se mogu natjecati i spreman sam se natjecati s vama. Sram vas bilo i manipulirate i lažete", napao je Krstičević Indexovog novinara te iznio neistinu da je Index u svom članku naveo da je njegov rad imao veze s njegovim akademskim znanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16:15 "Moj rad je bio vezan uz dolazak mirovnih snaga u Hrvatsku, u sklopu seminara. To nije razina rada koji se mora raditi... Vidite dokle se ide u manipulaciji.... Taj rad nema tu razinu, po toj metodologiji da sam morao citate navoditi. Ja sam na kraju naveo svu literaturu koju sam koristio u svom radu. Što se sve događalo, ja sam svjedočio što se događalo u Hrvatskoj. Ja sam svjedočio o mirovnim snagama u svojoj zemlji", kaže Krstičević.

16:00 "Ja sam tu, spreman pred vama sve otvoreno objasniti", kazao je na početku pressice Krstičević. "Opet su hibridno krenuli na mene i ono što predstavljam, baš kao na početku mog mandata. Na početku mandata spominjali su mi ratni zločin, govorili mi da ne mogu u Bosnu", dodaje Krstičević.

"Otišao sam u Bosnu, nije to bilo lako, ali znam kako sam zapovjedao i znam kako su vojnici kojima sam zapovijedao vodili rat. Jutros ste me pitali je li Hrvatska u hibridnom ratu - rekao sam da da, svaki dan. Sad možete zamisliti - laž, neistina, kontekst, manipulacija, očito da nekome smetam, ja i moj tim. Mi jačamo sposobnosti hrvatske vojske, vratili smo vojsku u junački Vukovar...."

"Moje obrazovanje i moj ratni put su javno dostupni. Na svoje obrazovanje sam ponosan. Možete krenuti od snovne škole, koju sam završio u Vrgorcu, nakon toga srednja vojna koju sam završio s odličnim uspjehom, pa vojna akademija... Na kraju, kao prvi Hrvat, Gojko Šušak me poslao na Ratnu školu u SAD, koju također završavam s odličnim uspjehom. Tu je moja diploma, cijeli program, koji tečajevi, kako je strukturiran program.

Ja nisam smatrao da ću morati ovo raditili, ali imate evo moj cijeli akademski report. Možete vidjeti kakav sam ja bio student i vidite da je rezultat briljantan, na ponos cijele Hrvatske. S ovim se mogu ponositi. Bilo nas je 270, 240 američkih časnika ivjerujte mi, naporno sam radio i učio do oli, za sebe za hrvatsku. 73 kila sam imao, sa 63 sam se vratio", kaže Krstičević.

"Sve što je bilo citat, sve sam stavio u jedan rad i sve sam naveo na kraju pod literaturu", kaže Krstičević. "Presjek situacije je vezan uz taj dio. I sada gledam danas, izvrće se kontekst, stavlja se u prvi plan ne moja diploma, ne moj akademski report, a sve je taj portal mogao imati da je tražio, nego se radi neistina i manipulacija s namjerom da me se diskreditira i prikaže kao ono što nisam. Zato sam spreman na sve odgovoriti i sve sam stavio pred vas. Spreman sam na sve odgovoriti radi istine".
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Damir Krstičević, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Damir Krstičević.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara