Krstičević posjetio vojnike koji se u Delnicama bore sa snijegom

Krstičević posjetio vojnike koji se u Delnicama bore sa snijegom
Foto: Pixsell/Goran Kovačić
 
POTPREDSJEDNIK vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević u pratnji posebnog savjetnika Bože Kožula i zamjenika načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnika Drage Matanovića obišao je danas pripadnike Oružanih snaga RH koji su angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena u Delnicama.  
 

 
Ministra su na terenu dočekali zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul i gradonačelnik Grada Delnica Ivica Knežević. 
 
"Hrvatska vojska uvijek se odazove kad je našem narodu potrebna pomoć"
 
Tijekom obilaska ministar Krstičević zahvalio je svim pripadnicima Hrvatske vojske na angažmanu te istaknuo kako se "Hrvatska vojska uvijek odazove kad je našem narodu potrebna pomoć". Ministar je posebno naglasio kako se sve aktivnosti odvijaju u sinergiji s drugim institucijama i lokalnom zajednicom te sa stanovništvom, s kojima je, kako se i sam uvjerio, suradnja na terenu izvrsna.
 
"Hrvatska vojska je uvijek sa svojim narodom, i u dobru i u zlu. I ovdje smo se osvjedočili da hrvatski narod voli svoju vojsku, jer Hrvatska vojska brine o svom narodu", istaknuo je te dodao kako se u ovakvim situacijama pokazuje snaga i važnost sustava Domovinske sigurnosti, jer se zajedničkim djelovanjem svih institucija pravodobno pruža pomoć našem narodu.
 
186 vojnika je na terenu 
 
Nakon obilaska pripadnika Hrvatske vojske na terenu, ministar Krstičević s gradonačelnikom Kneževićem nazočio je sastanku Kriznog stožera Grada Delnica.
 
U poslijepodnevnim satima, danas 23. veljače 2018., ukupno je 186 pripadnika Oružanih snaga RH angažirano na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na području Gračaca, Donjeg Lapca, Delnica i Karlovca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Na području Gračaca angažirana su 23 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s pet radnih strojeva i vozila na čišćenju snijega oko dječjeg vrtića.
 
Čiste prometnice u gradu oko dječjih vrtića i škola
 
U Donjem Lapcu angažirano je 25 pripadnika s pet vozila i radnih strojeva na čišćenju snijega oko dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole.
 
U Delnicama su angažirana ukupno 122 pripadnika sa šest radnih strojeva za čišćenje snijega i vozila na čišćenju prometnica u gradu i to oko škola, vrtića i Doma zdravlja te Doma umirovljenika.
 
Vojnici pomažu i u Karlovcu
 
U Karlovcu je angažirano 16 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s 1 kombinirkom.
 
Tijekom dana 83 pripadnika OS RH s jednom kombinirkom, jednim utovarivačem, pet kamiona i dva m/v bila su angažirana u Gospiću te u mjestima oko Petrinje na dostavi hrane i lijekova te na čišćenju snijega oko javnih ustanova. Sveukupno 22. i 23. veljače angažirano je oko 280 pripadnika OS RH i 11 inženjerijskih strojeva i 17 m/v.
 
Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara