Šef uprave Đure Đakovića odgovorio šefu JANAF-a koji ih je nazvao "jadničcima" i posao dao bivšoj firmi ministra

Šef uprave Đure Đakovića odgovorio šefu JANAF-a koji ih je nazvao "jadničcima" i posao dao bivšoj firmi ministra

Foto: Ivica Galović/ Pixsell

MARKO Bogdanović, šef uprave Đure Đakovića, odgovorio je na N1 televiziji na ovotjedne kritike šefa JANAF-a Dragana Kovačevića, koji je posao izgradnje spremišta za naftu dodijelio tvrtki bez poznatih referenci KING ICT za koju je nekad radio ministar Damir Krstičević.

>> Bivša Krstičevićeva tvrtka dobila posao težak 240 milijuna kuna od državne firme

Kovačević je tom prilikom Đuru Đakovića nazvao "jadničcima".

"Ja bih u prvom redu izrazio žaljenje zbog retorike koju je upotrijebio za Đuru i dugogodišnjeg partnera koji je na JANAF-ovim terminalima napravio poslove vrijedne 500 milijuna. Što se tiče natječaja, sudjelovali smo sa Zagreb Montažom. Činjenica je da smo ponudili cijenu veću od konkurencije, nekih 19 milijuna. Ispunili smo sve uvjete i predali garanciju vrhunske banke i vlastite reference. Reference na temelju kojih je konkurentski konzorcij pobijedio, ne mogu komentirati. Stoji da su angažirali neke od naših kompanija kao podizvođače", rekao je Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi smo dali ponudu za koju smo smatrali da je adekvatna. Nakon odabira izvođača, svatko ima mogućnost obaviti posao po cijeni po kojoj želi. Mi nismo imali mogućnost utjecaja na to. Po kojoj cijeni i pod kojim uvjetima rade, nisam u mogućnosti pretpostaviti", dodao je.

Nije želio komentirati izjavu da su jadničci.

"Mogu samo govoriti o svojoj kompaniji. Zna se tko je Đuro Đaković i mi smo dokazali svoje sposobnosti. To uopće ne želim komentirati", rekao je.

"Mi smo uložili prigovor. JANAF je naš prigovor odbio i za nas je taj posao time završen. Ja bih htio istaknuti da ćemo sudjelovati na bilo kojem budućem natječaju JANAF-a i mogu samo uvjeriti javnost i JANAF da ćemo i dalje biti ozbiljan partner koji će kao i do sada ozbiljno pristupati poslu", dodao je za kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara