Kujundžić o smrti dječaka u Metkoviću: "Bojim se da je bilo propusta"

Kujundžić o smrti dječaka u Metkoviću: "Bojim se da je bilo propusta"
Foto: Duško Marušić/ Pixsell

MINISTAR Milan Kujundžić komentirao je strašnu tragediju u Metkoviću u kojoj je preminuo desetogodišnji dječak.

>> Dječak iz Metkovića više puta je bio na Hitnoj, a oni su ga slali kući. Umro je

"Izražavam iskrenu i duboku sućut zbog smrti dječaka iz Metkovića. Odmah smo krenuli s usmenim razgovorima i sa slanjem inspekcije u Split i Metković. Tko je kriv, teško je reći. Treba učiniti sve da se dozna da li se pogriješilo, a bojim se da je bilo propusta, i da nam se to više nikada ne ponovi. Treba istražiti sve ljude koji su sudjelovali, to dijete je bilo kod nekoliko liječnika", rekao je Kujundžić za RTL.

Rekao je i da će inspekcija morati odgovoriti na to kako nitko ništa nije primijetio iako je otac bolesnog dječaka više puta vodio liječnicima.

Nije želio kazati hoće li dati ostavku.

"Mi smo i bez tužnih slučajeva u Zaprešiću i Omišu krenuli u novi zakon o hitnoj službi. Kako bi podignuli kvalitetu i sigurnost", kaže.

Do konca sljedećeg tjedna bit će gotov inspekcijski nalaz, kaže ministar.

"Osjećam se odgovorno za svaki gubitak života uz ovoj zemlji, u moralnom smislu. U smislu administrativnog položaja ministra ne osjećam da je bilo propusta", dodao je.

Podsjetimo, Index je jučer objavio priču o smrti devetogodišnjeg Gabriela Bebića iz Metkovića.

Prije nekoliko dana (u utorak 11. prosinca) od posljedica sepse u KBC-u Split preminuo je devetogodišnji Gabriel, koji je bolovao od upale pluća. Dva dana prije smrti, u nedjelju, dva puta su ga s Hitne u Metkoviću poslali kući, dok su ga u ponedjeljak s Hitne poslali pedijatru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara