Kujundžić: Treba kazniti i žene koje su lažno prijavljivale liječnike

Kujundžić: Treba kazniti i žene koje su lažno prijavljivale liječnike
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić novom je izjavom razbjesnio žene koje su svjedočile o užasima u hrvatskim bolnicama.

Kujundžić je, naime, danas u Hvaru, gdje se održavala sjednica vlade, odgovarao na novinarska pitanja o tome hoće li nakon nalaza inspekcije biti kažnjavanja i pozivanja na odgovornost.

"Sto puta sam rekao, zakon je jednak za sve, treba analizirati i vidjeti. Gdje god postoji krivica, treba sankcionirati. Kao i one koji su prijavljivali ljude koji nisu počinili pogreške", odgovorio je Kujundžić. 

"Ne mogu vjerovati da je to rekao, nadam se da je lapsus"

Daniela Drandić iz udruge Roda rekla je za Dnevnik.hr kako je u šoku i kako joj nije jasno na koga misli ministar jer su sva svjedočanstva koja su oni predali Ministarstvu bila anonimna.

”Radi li se to u drugim sektorima, primjerice ugostiteljstvu? Sankcioniraju li se oni koji prijave konobara da im nije dao račun?” zapitala se Drandić te naglasila da ne može vjerovati da je to ministar rekao i da se nada da je to bio lapsus.

”Ako je ovo zbog toga da žene ne dižu glavu, to se tako ne radi. To je jako, jako opasno ako ministar na taj način želi sve zataškati”, zaključila je Drandić.

Podsjetimo, proteklih je tjedana udruga Roda u akciji #PrekinimoŠutnju prikupila više od 400 svjedočanstava žena koje su prepričale svoja mučna iskustva u hrvatskim bolnicama, gdje su prošle kroz bolne postupke, često bez ikakve anestezije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara