Kukuriku koalicija traži nasljednika Mladena Bajića

Foto: Šime Šokota (Cropix)

"PREMA sadašnjoj pravosudnoj kombinatorici SDP-a, Čedo Prodanović ili Tihomir Rubeša kandidati su za mjesto glavnoga državnog odvjetnika Republike Hrvatske, na kojem je u ovom trenutku Mladen Bajić", piše današnje izdanje tjednika Nacional iz pera Jasne Babić, a u tekstu se naglašava kako su  obojica svojedobno obavljali državnoodvjetničku, odnosno javnotužilačku funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tekstu se naglašava da su oba kandidata za mjesto glavnog državnog odvjetnika RH napustila  svojedobno Državno odvjetništvo i to na vlastiti zahtjev u znak otpora HDZ-ovim političkim barijerama.

Kandidati za mjesto glavnog državnog odvjetnika došli bi navodno na red tek  2014. godine, kada Mladenu Bajiću istječe regularni mandat.

"Time je aktualnoj mašineriji DORH-a pružena šansa da započete slučajeve odradi do pravomoćnih presuda, pod uvjetom da se svojom kalkulacijom ne zamjeri kukuriku-vladi Zorana Milanovića", stoji u tekstu u kojem se dodaje kako prije svega iz HNS-a očekuju Bajićevo aktiviranje neke od kaznenih prijava protiv Milana Bandića, koje je proteklih godina DORH-ove političke računice prekrila arhivska prašina u Gajevoj ulici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara