Kumar: Da nije bilo IDF-a, ne bi se otkrile zlouporabe sa zemljištem

POTPREDSJEDNIK Istarskoga demokratskog foruma i osmi na listi IDF-a u 8. izbornoj jedinici Gianni Kumar istaknuo je kako je "referendum najdemokratskiji put za zaštitu javnog interesa i dostojanstva zajednice te da se zlouporabe sa zemljištem ne bi otkrile da IDF nije potaknuo referendum u Istri".

Kumar drži da će mnogi mladi glasovati za tu listu jer, kako je rekao, "o zaustavljanju rasprodaje Istre ovisi i njihova budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi ne želimo biti najamna radna snaga stranim ulagačima koji će na ključne dužnosti dovesti svoje ljude", naveo je Kumar. Dodao je kako se IDF zauzima i za referendum o projektu "DružbaAdria" jer po njegovu mišljenju "građani moraju dobiti prigodu odlučiti je li važnije nekoliko stotina radnih mjesta ili sačuvati čist Kvarner i Jadran od opasnosti od tankerskih havarija".

Po riječima neovisnog kandidata, 12. na listi IDF-a Želimira Rakića, Pula je premalo dobila s dosadašnjim zastupnicima u Saboru jer se većina njih, kako je rekao, "zauzimala za projekt koji bi oduzimao zemljište gradu Puli putem projekta Brijuni-Rivijera".

Neovisni kandidat Damijan Ribarić, sedmi na listi IDF-a, nazvao je koaliciju IDS-SDP-a "listom stečaja i rasprodaje", dodavši kako se istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na toj listi skrio tek na 5. mjestu, "pobjegavši tako od bilo kakve odgovornosti"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara