L. Radeljak oslobođen optužbe za smrt Ene Begović

Na Općinskom sudu u Splitu izrečena je danas nepravomoćna oslobađajuća presuda 22godišnjem Leonu Radeljaku, optuženom za izazivanje prometne nesreće iz nehaja u kojoj je smrtno stradala glumica Ena Begović, u Splitskoj na Braču 15. kolovoza 2000. L

Oslobađajuća presuda donesena je na temelju dodatnog prometno-tehničkog vještačenja kojim je potvrđeno da je na vozilima istog tipa - "jeep grand cheeroke" - zabilježen niz sličnih grešaka na mjenjaču, što je prouzročilo i nesreću u kojoj je stradala Ena Begović, navodi se u obrazloženju presude.

Na suđenju, zatvorenom za javnost, Leon Radeljak je izjavio da se ne osjeća krivim, te je odbacio sve navode iz optužnice.

Općinsko državno odvjetništvo teretilo ga je da nije poduzeo mjere za sprječavanje kretanja vozila s mjesta, lakomisleno zaključivši da neće prouzročiti nesreću. Povukao je, naime, samo ručnu kočnicu, a mjenjač ostavio u položaju za kretanje unatrag. Jeep je tada krenuo unatrag te se prevrnuo na lijevu stranu u udubinu pokraj ceste zaustavivši se na krovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ena Begović preminula je zbog višestrukih ozljeda glave, a njezina majka Tereza i kći Lana teško su ozlijeđene. Josip Radeljak, koji je bio na mjestu suvozača, nije bio ozlijeđen.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je podnošenje žalbe na oslobađajuću presudu.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara