Ladišićev Forum pokazao u kojem smjeru ide HTV samo 48 sati nakon pobjede HDZ-a?

TIHOMIR LADIŠIĆ u emisiji Forum HTV-a napravio je presedan po pitanju načina uređivanja emisija ovakvog tipa: u eter je pustio glasnovogornika HDZ-a Mačeka i dozvolio mu da u ime HDZ-a pokuša demantirati tvrdnju gosta emisije Damira Kajina da je Sanader izjavio kako će "nakon 23. studenog Istra napokon biti hrvatska", nakon što gost emisije Vladimir Šeks to očito nije uspio učiniti na način na koji središnjica HDZ-a to od njega očekuje.

Takvim Ladišićevim potezom užasnuta je bila Vesna Pusić koja je Ladišiću postavila pitanje "Hoće li se sada tako ponašati televizija?".

Vidno zbunjeni Ladišić gošći je pokušao objasniti kako "baš svatko ima pravo na javljanje", da bi potom stvar pokušao spasiti tvrdnjom da mu je iz režije javljeno kako "Maček želi demantirati Šeksa".

Ladišićev potez možda i jest posljedica brzopletosti i želje da u emisiji ima senzaciju, no zabrinjavajuća je činjenica da je glasnogovornik HDZ-a uopće smatrao da ima pravo na polemiziranje s gostima.

Jer ako ima Maček, tko još ima to pravo? Ne sumnjamo da bi i dužnosnici SDP-a, HNS-a, IDS-a koji nisu bili u studiju imali ponešto odgovoriti na izjave političkih protivnika koji su gostovali u emisiji, no ideja političkih talk-showova je upravo u tome da se u njima ne "bore" čitave logistike stranaka, već gosti - znanjem, elokventnošću i sposobnošću improvizacije. Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi se dogodilo da je malo potom HTV nazvao glasnogovornik HNS-a Blažeković i zatražio uključivanje u emisiju kako bi demantirao Vesnu Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako imamo informaciju da je Sanader već u nedjelju navečer direktno nazvao uredništvo jednih dnevnih novina da bi praktički naručio sutrašnje naslove, cijela stvar teško se može smatrati slučajnom.

Inače, u emisiji u kojoj su gostovali Vladimir Šeks, Slavko Linić, Vesna Pusić, Damir Kajin i Ivan Čehok, čulo se nekoliko zanimljivih izjava.

Šeks je tako indirektno poručio kako je moguće da u novoj Vladi jedno ministarstvo preuzme zastupnik srpske manjine. Vesna Pusić izjavila kako je skeptična po pitanju nastavka gradnje autocesta, odnosno načina gradnje. "Pitanje je hoće li se i dalje raspisivati međunarodni natječaji, ili će se koncesije dodjeljivati putem osobnih kontakata, kao nekad" - izjavila je Vesna Pusić.

Vesna Pusić zamjerila je SDP-u što nije pokušao sastaviti novu vlast, iako je ona u kontaktima s novoizabranim zastupnicima dobila dojam da se može skupiti 77 glasova za podršku Vladi lijevog bloka. Slavko Linić izjavio je kako SDP nije priznao poraz, već je HDZ-u samo pružio priliku da prvi pokuša sastaviti Vladu.

M.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara