Lažna diploma u Istri: "Učiteljica" radila 30 godina, htjela biti i ravnateljica

Lažna diploma u Istri: "Učiteljica" radila 30 godina, htjela biti i ravnateljica
Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL, OŠ Mate Balote Buje

U OSNOVNOJ školi "Mate Balota" u Bujama prije otprilike mjesec dana otkrivena je lažna diploma. Prva je to lažna diploma otkrivena u Istri, javlja Glas Istre.  

Pronalazak lažne diplome je potvrdio ravnatelj Dražen Hinek koji je, po nalogu Ministarstva obrazovanja i znanosti, nedavno proveo reviziju diploma i svjedodžbi među svojim zaposlenicima.

Lažnu diplomu imala je učiteljica koja je predavala djeci u razrednoj nastavi. S nevažećom diplomom na mjestu učiteljice razredne nastave bila je, kako neslužbeno doznaje Glas Istre, zaposlena gotovo 30 godina.

Htjela biti i ravnateljica

"Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti vezane za slučaj. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu", kazao je ravnatelj Hinek.

Žena s krivotvorenom diplomom, rekao je Hinek, više nije zaposlena u OŠ "Mate Balota" Buje. Naglasio je da je on trenutno u svom prvom mandatu ravnatelja i da bi radije pričao o nekim drugim, ljepšim stvarima koje se tiču škole te da o lažnoj diplomi nema daljnjih komentara.

Osim što se na temelju lažne diplome fakulteta koji nije završila zaposlila u Bujama, učiteljica je s tim krivotvorenim dokumentom naknadno upisala, ali i završila dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja. Također, u nekoliko se navrata prijavljivala na natječaj za radno mjesto ravnateljice, no školski Odbor je nikad nije izabrao na tu funkciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara