Lažni Ante Potrebica i suradnici Olafa reketarili žrtve medija i pravosuđa!

Lažni Ante Potrebica i suradnici Olafa reketarili žrtve medija i pravosuđa!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Seebiz

PETEROČLANA skupina Ivice Hudurovića, 53-godišnjeg ugostitelja iz Zagreba, proteklih je pola godine nazivala "žrtve" medijskih afera i utjerivala novac. Hudurović ih je najčešće osobno nazivao, predstavljao se kao Ante Potrebica, sudac Vrhovnog suda, dok je ostale osumnjičenike prozvao suradnicima OLAF-a - Europskog antikorupcijskog ureda.

Sanaderov prijatelj prijavio reket

Na meti Hudurovićeve skupine našli su se ljudi, koji su bili pod posebnom medijskom paskom. Predsjednik Uprave HPB-a Josip Protega, smijenjeni i nedavno osuđeni veleposlanik Marko Žaja, SDP-ov gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, za prijevaru osumnjičeni član Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave Ante Perdić kao i bivši triljski gradonačelnik, državni tajnik Središnje državne uprave za upravljanje državnog imovinom Jozo Sarać, prijatelj supružnika Sanader, koji je slučaj i prijavio Uskoku. 

Hudurović je novac tražio i od Slavka Damjanovića iz Poreča kako njegov sin Goran, uhićen u Ilirskoj Bistrici po međunarodnoj tjeralici zbog krijumčarenja droge ne bi bio isporučen Urugvaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrazac je za sve bio isti. Hudurović bi zvao, predstavljao se kao sudac Potrebica. Tražio je 40 tisuća kuna da kompromitirajuće materijale ne objavi u medijima.

Šef skupine uhićen u Sloveniji

Uhitili su ga u Sloveniji, nalazi se u ekstradicijskom pritvoru u Mariboru i čeka izručenje hrvatskim vlastima. Uskok je danas, pak, ispitao njegove suradnike koji su privedeni uz kaznenu prijavu za udruživanje za počinjenje kaznenih djela i prijevare više osoba diljem cijele države te zaradu od reketa ne manju od 200 tisuća kuna.

Radi se o Jakši Duževiću, vojnom umirovljeniku, Nikoli Hudiću, također iz Varaždina te Snežani Saragi iz Zagreba, koja je svojedobno bila oteta zbog duga od 15 tisuća eura, i njenoj kćeri Barbari. Ispitani su i pritvoreni.

Skupina je bila dobro organizirana. Pratili su novine, portale, televizije... Kad bi vidjeli da žrvanj medijskog interesa "melje" nekog dužnosnika, stupili bi u akciju. "Halo, ovdje Ante Potrebica, imam neke dokumente, a tu su i moji prijatelji iz Olafa... Nudim vam pomoć da zadržite mjesto... Samo 40 tisuća kuna...", otprilike je to išlo. I svi platili. Makar prvu ratu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara