Lažni liječnik iz SAD-a seksualno zlostavljao donore sperme

Lažni liječnik iz SAD-a seksualno zlostavljao donore sperme

Tekst: I.M.
Foto: LAPD

LOSANĐELEŠKA policija je uhitila 40-godišnjeg lažnog liječnika Jeffreyja Graybilla koji je putem oglasa na Internetu tražio "donore sperme za svoja istraživanja matičnih stanica". Za spermu je muškarcima nudio do 4.000 američkih dolara mjesečno, a cijela priča oko istraživanja mu je zapravo bila paravan za do da bi ih mogao dobro ispipati na "liječničkom pregledu" kojeg su morali obaviti prije nego što bi mu ostavili uzorak sperme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenose američki mediji, Graybilla se sumnjiči za seksualno zlostavljanje najmanje 24 muškarca iz Arizone i Kalifornije, s kojima je, prema policijskom izvješću, Graybill razmjenjivao mailove. Slučaj je razotkriven nakon što se jedna od žrtava požalila policiji kako je još u lipnju donirala spermu, a još nije dobila honorar. Policija je prvotno istraživala prijevaru, a onda su otkrili da je Graybill, inače medicinski tehničar, ukrao identitet liječniku - predstavljao se žrtvama kao dr. Robert Richardson.

Dosad je policija pronašla dvije žrtve koje su potvrdile kako je bilo seksualnog zlostavljanja, a vjeruje se kako ih diljem SAD-a ima još na desetke. Graybill je nakon uhićenja zadržan u pritvoru. Tereti ga se za čak 11 kaznenih djela, među kojima su i prijevara, prakticiranje medicine bez certifikata, krađa identiteta, seksualno zlostavljanje i bludničenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara