"Lički Tuđman" Joso Mraović zaustavio riječni tok da bi sagradio kupalište?

"Lički Tuđman" Joso Mraović zaustavio riječni tok da bi sagradio kupalište?

JOSO MRAOVIĆ, poznatiji kao "Lički Tuđman", ponovno puni stupce novim aferama. Nakon što je 2005. zgrozio javnost pokušajem silovanja američke košarkašice Illishe Jarret u Gospiću, što je jedan sudac okarakterizirao kao radnju istovjetnu rukovanju, Mraović ponovno nastavlja sa samovoljnim ponašanjem. Naime, lički tajkun doslovno je zaustavio tok rijeke Like i zabetonirao njenu obalu, piše Novi list.

Mraović živi u obiteljskoj kući u selu Bilaj u neposrednoj blizini Gospića na samoj obali rijeke Like. Ovog ljeta je tako odlučio članovima svoje obitelji sagraditi privatno kupalište. Problema ne bi bilo da se ne radi o državnom zemljištu. Nabava građevinskih papira nije mu predstavljala velik problem, budući da posjeduje građevinsku tvrtku Bigrom, tvrdi list.

Rovokopači, miniranje dna i obale, te potpuno zaustavljanje rijeke tako su postali svakodnevica Mraovićevih sumještana. Alarmirana je i gospićka Sportsko-ribolovna udruga Lika, čiji su članovi zgroženi Mraovićevim postupcima.

"Čovjek je bagerom i minama toliko produbio dno da u skorijoj budućnosti nema šanse da rijeka nastavi normalno protjecati nizvodno", izjavili su članovi Upravnog odbora Udruge koji su, zbog straha od samovolje moćnika, željeli ostati anonimni. Naglasili su također, kako je jasno da je ovim činom ugrožen i riblji fond te poremećena prirodna ravnoteža. Na mjesto događaja došli su i predstavnici ličke ispostave Hrvatskih voda te su zaključili da je Mraović uzurpirao rijeku Liku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tom mjestu nije smio raditi ništa, a sve je učinjeno bez ijednog dokumenta", izjavio je Mladen Vodička voditelj ličke Vodnogospodarske ispostave Hrvatskih voda za Novi list, dodavši kako je to državno vlasništvo kojim gospodare Hrvatske vode. Vodička se dopisom obratio i Državnoj vodopravnoj inspekciji Ministarstva šumarstva, zamolivši za hitnu intervenciju, "dok ne nastupe nesagledive posljedice".

Glavni akter cijele priče, Joso Mraović, primio je u svoj ured "okićen fotografijama Pavelića, Francetića i Bobana" novinare Novog lista, ali kad su mu se predstavili, odbio je razgovarati.
"Vi ste projugoslavenska, banditska i četnička novina i nema teorije da vam išta govorim", izvrijeđao je novinare Joso Mraović.

Ma.N.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara