"Liječnici griješe jer prisilno spajaju Fritzlovu obitelj"

LIJEČNICI klinike u kojoj se oporavlja obitelj austrijskog monstruma Josefa Fritzla našli su se na udaru brojnih kritika zbog činjenice da su "spojili" obitelj. Naime, neki od stručnjaka smatraju kako je u potpunosti pogrešno pokušavati naviknuti na suživot djecu koja su živjela na slobodi i onu koja su od rođenja bila u zatočeništvu.

Unatoč činjenici da iz klinike svakodnevno stižu vijesti o tome kako oporavak Fritzlove obitelji teče dobro, neki od stručnjaka smatraju kako bi ovakvo "prisilno spajanje obitelji" moglo imati negativan utjecaj na njihov konačni oporavak.

Jedna od oštrih kritičarki takvog prisilnog spajanja obitelji je i bečka odvjetnica Helene Klaar, specijalizirana za obiteljsko pravo: "Teško je razumjeti zašto Elisabeth Fritzl sad mora živjeti s majkom - istom onom ženom koja joj nikad nije pomogla dok ju je otac zlostavljao".

Specijalci u borbi s paparazzima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elisabethina majka Rosemarie, Elisabeth i djeca nastala u incestuoznoj vezi s ocem monstrumom, smješteni su u psihijatrijsku kliniku u Amstettenu. Ondje zaštitari, policija i specijalci, pa čak i vatrogasci, vode stalni rat s paparazzima.

"Paparazzi kopaju rupe u zemlji, prekrivaju ih aluminijskim folijama i skrivaju se u njima", rekao je jedan od članova bolničkog osiguranja. Jedan paparazzo se prošlog tjedna tako noću popeo na balkon sobe na trećem katu, koja se nalazi tik do sobe u kojoj je smještena Fritzlova obitelj. Ipak, u fotografiranju nije uspio, jer je vrisak medicinske sestre alarmirao osiguranje. Paparazzo je prilikom bijega pred njima pao s balkona i lakše se ozlijedio.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara