Liječnici vratili sluh britanskom dječaku rođenom bez ušiju

JOSHUA BULL rođen je bez ušiju i s jako lošim sluhom što se promijenilo zahvaljujući upornim liječnicima koji su mu ne samo povratili sluh, već iz estetskih razloga ugradili nove uši.

Joshua je umjesto uški imao komadiće kože i slušni kanali su mu bili blokirani zbog čega je jako loše čuo. "Kad bih bila kraj njega i viknula nešto, on bi čuo zvuk, ali nije mogao raspoznati riječi", kazala je njegova 39-godišnja majka Lesley.

S dvije godine Joshua je imao prvu od sedam operacija pomoću kojih su mu trebali vratiti sluh. Sada su mu kirurzi u lubanju umetnuli aparat zaobilazeći blokirani slušni kanal zahvaljujući čemu je Joshua po prvi put u životu čuo zvuk ptica. Liječnici su zadovoljni jer se nakon operacije poboljšao i njegov govor.

No, u svom kratkom životu u gradiću u južnom Yorkshireu Joshua je doživio i mnogo neugodnosti. Kao i mnoga djeca s nekim fizičkim nedostatkom, osjetio je na svojoj koži kako vršnjaci mogu biti okrutni.

Međutim, liječnici su za njega uspjeli napraviti umjetne uši i to od lateksa koje se pričvršćuju na metalni dodatak kraj uha. Tako ih može skidati i stavljati po potrebi, poput nekoga tko nosi naočale i sve dok ne prestane rasti, Joshua će ih morati mijenjati svakih šest mjeseci.

"Ne bih rekao da sam zadovoljan s ušima, potpuno sam zaprepašten, ne mogu vjerovati kako su dobre", izjavio je Joshua.

J.M.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara