Linić i Jurjević o događaju u Imotskom

PRVI na listi SDP-LIBRA-LS za 10. izbornu jedinicu Slavko Linić večeras je u Izbornom stožeru SDP-a, uoči predizbornog skupa u Splitu, na upit novinara opisao što se dogodilo u nedjelju u Imotskom kada su prije predizbornog skupa SDP-ovi kandidati gađani jajima.

"Čovjek koji nas je napao jajima iz neposredne blizine mi je u čelo bacio nekoliko jaja, koža je na sljepoočnici napukla i bilo je krvi", naveo je Linić.

"Napadač jajima bio je vrlo agresivan, vrijeđao je, a u trenutku kada je jedan od imotskih SDP-ovaca vidio da iz mog čela kaplje krv, bacio je šalicu s kavom put bacača jaja", rekao je Linić.

U tom trenutku, kaže Linić, netko je iz kafića "put njega i Marina Jurjevića bacio čašu koja nije nikoga pogodila, a bacač jaja je uzeo pepeljaru i poletio da udari SDP-ovca koji je bacio šalicu s kavom u njega".

Linić kaže da je stao između njih dvojice, te da se bacač jaja onda povukao, čime je, dodao je, izbjegnut ozbiljniji incident.

Na upit je li policija uzimala izjavu, Linić je odgovorio da je policija bila i da je on rekao da je "taj čovjek koji je bacao jaja zaveden te da ne želi protiv njega podnositi nikakvu prijavu".

Marin Jurjević, drugi na listi SDP-LIBRA-LS, večeras je izjavio kako je policiji govoreći o tom događaju rekao samo o bacanju jaja, jer su ih jedino jaja pogodila. Također je, kao i kolega Linić rekao da neće podnijeti prijavu.

Govoreći o tom događaju u Imotskome i Linić i Jurjević kazali su da su iz kafića od većeg broja ljudi stizale uvrede na njihov i SDP-ov račun i da je situacija u jednom trenutku bila izuzetno napeta.

Glasnogovornica splitske policije Tina Disopra potvrdila je 9. studenoga poslijepodne "da se u Imotskom dogodila neugodnost jer je jedan muškarac jajima gađao SDP-ove kandidate".

"Riječ je o D. Š.(1971.) iz Imotskog nad kojim je u tijeku obrada nakon čega će biti podnesena odgovarajuća prijava", navela je Disopra u izjavi za Hinu.

Na pisani upit Hine od 12. studenoga da li je policija nakon izjava M. Jurjevića, što su prenijeli mediji - da nisu bila samo u pitanju jaja nego i drugi tvrdi predmeti čaše i pepeljare..., provjerila te navode i ima li u vezi s tim novih saznanja, glasnogovornica Disopra danas je pismeno odgovorila.

U tom odgovoru se navodi da je "o događaju na imotskom Trgu Tina Ujevića 9. studenoga 2003. oko 10,30 sati, kada je zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prijavljen D.Š. (1971.) iz Imotskog, PU splitsko-dalmatinska javnost izvijestila istog dana".

"Prekršaj je počinjen prema SDP-ovim kandidatima s liste iz 10. izborne jedinice. Policijska uprava splitsko-dalmatinska nema dalje što dodati", navodi se u današnjem odgovoru te PU, koji je potpisala Disopra.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara