Linić: Neće me posvađati s Vrhovnikom

POTPREDSJEDNIK Vlade Slavko Linić izjavio je danas da nije, niti će biti posvađan s predsjednikom Uprave Brodogradilišta "Viktor Lenac" Damirom Vrhovnikom.

"Nema šanse da me posvade s Vrhovnikom", kazao je Linić novinarima. Istaknuo je da ne zna zašto netko pokušava posvađati njega i Vrhovnika, te da ti pokušaji neće uspjeti.

Linić je podsjetio da je jučer, nakon odluke Vlade da osigura 2,5 milijuna eura potrebnih za zatvaranje financijske konstrukcije oko Lenca, prenio razmišljanje dioničara i banaka koji Vrhovnika ne žele na čelu Uprave Lenca.

Gdje će, pak biti pozicija Vrhovnika i da li će on biti jedan od članova u novoj peteročlanoj upravi odlučit će dioničari Lenca, kazao je Linić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je evidentno da je u posljednjim događajima oko Lenca problem bio i Uprava sa samo jednim članom, te da je i Vlada podržala prijedlog dioničara i bankara o peteročlanoj upravi Lenca.

Linić napominje kako je Vrhovnik ugrozio Lenac kada je ušao u investiciju samo na bazi povjerenja, te ocjenjuje kako je ponašanje Vrhovnika u posljednjoj kriznoj situaciji bilo vrlo dobro, dioničarima i bankarima uvijek su na raspolaganju bili svi potrebni podaci o financijskom stanju, dogovorenim poslovima, uvijek je bio optimističan o daljnjoj sudbini Lenca, a imao je hrabrosti i izići pred radnike i upoznati ih sa situacijom.

(Hina) bn ds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara