Linić: "Na sastanku kreditora došlo do bitnog zaokreta"

Potpredsjednik Vlade Slavko Linić izjavio je u ponedjeljak navečer da je, po njegovim informacijama, na sastanku kreditora poslovnih banaka i dioničara brodogradilišta Viktor Lenac "došlo do bitnog zaokreta, jer je Raiffeisen banka (RBA) spremna na reprogram kredita i novi ulaz".

Linić je to izjavio nakon sastanka predsjedništva SDP-a.

Ustvrdio je da je na sastanku kreditora i dioničara Viktora Lenca (RBA, PBZ, HVB i Nova banka) došlo do promjena jer je RBA promijenila pristup.

"To je razlog da se razgovori o Lencu nastave i u utorak", rekao je Linić, dodavši da neće biti na tom sastanku, jer je to pitanje o kojemu će raspravljati kreditori i dioničari.

Linić je kazao da je za Vladu pozitivno što je došlo do promjene stava RBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocijenio je da su tako stvorene velike pretpostavke za dogovor kreditora i dioničara.

Predsjednik SDP-a i premijer Ivica Račan rekao je pak da nije siguran u ishod, odnosno, što će odlučiti vlasnici, ali smatra da je dobro što su Vladu shvatili ozbiljno.

"Ne mogu reći da je dobro ono što su učinili. Obvezali su se da će financirati Lenac, ako Vlada podmetne leđa. Vlada je podmetnula leđa, a oni nisu izvršili svoj dio obveze", rekao je Račan.

Premijer smatra da je nedopustivo da vlasnici sada traže od Vlade da još nešto dodatno napravi, a nisu izvršili svoje obveze.

"Zbog toga smo morali reći ne. Ide se u stečaj, Vlada se ne može musti", rekao je Račan dodavši da se u ovom slučaju išlo pogrešnim pritiskom na Vladu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara