Linić u Puli o gospodarskim pomacima u zemlji

POTPREDSJEDNIK Vlade Slavko Linić nakon večerašnjeg razgovora s istarskim županom Ivanom Jakovčićem o budućim gospodarskim projektima Istarske županije ocijenio je kako je, ´zahvaljujući vladinoj politici, očito poboljšan život građana Hrvatske i povećana njihova kupovna moć.´

U prilog tomu on je kazao da su hrvatski građani prije trošili 1,5 milijardi dolara kupujući u inozemstvu, a tijekom blagdana potrošili su 8,5 milijardi kuna u svojoj državi od čega je naplaćen PDV i gdje su, kako je rekao, ´radno angažirani naši ljudi u našim novoizgrađenim objektima´.

´U zadnje tri godine plaće su malo rasle, međutim nitko ne želi priznati da je u tom razdoblju pojeftinilo oko 150 osnovnih prehrambenih i tekstilnih proizvoda što predstavlja i najveći rashod naših građana´, naglasio je Linić.

Dodao je da o dobrim promjenama svjedoči i veći broj zaposlenih u odnosu na 2000. godinu, te da su najvećem dijelu radnika isplaćene plaće, tj. smanjen je broj onih koji su radili bez plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada jasno želi reći, kazao je Linić, da su gospodarski oporavak Hrvatske u zadnje tri godine najviše pomogli građani naše zemlje jer je glavnina tereta gospodarskog oporavka išla upravo na njihov račun. Izrazio je zadovoljstvo što su gospodarstvenici ulagali u nove projekte i time pridonijeli otvaranju novih radnih mjesta i većem izvozu, a nisu, kako je rekao, taj novac uložili u povećanje profita i dividende.

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li takvi gospodarski pomaci omogućiti SDP-u da povrati povjerenje birača, potpredsjednik Vlade je istaknuo da je potrebno još nekoliko mjeseci kako bi se pokazala trajnost tih dobrih rezultata. S druge strane, SDP-u trebaju druge stranke za koaliranje jer, po Liniću, jedna stranka ne može kadrovski nositi težinu poslova vođenja države, budući da samo zajedničkim snagama ´možemo biti uspješniji u bržem lomljenju prepreka te u bržem otvaranju i realizaciji novih projekata´.

´Mnogi se boje rezultata takve suradnje, takvih gospodarskih aktivnosti koje bi mogle bitno utjecati na izborne rezultate. Stoga će mnogima biti cilj u idućih šest mjeseci baviti se politikom, a ne gospodarskim razvojem zemlje´, zaključio je Slavko Linić. Dodao je kako SDP nije za politički obračun, niti za međusobno predbacivanje, već će se zauzimati za suradnju s onima koji nude projekte.

Govoreći o istarskim gospodarskim projektima, Linić je rekao kako se oni ´podudaraju s interesima Vlade, poput prenamjene vojnih objekata i korištenja zemljišta u državnom vlasništvu´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara