Lopov teško opečen u krađi bakra iz trafostanice u Susedgradu

POKUŠAJ krađe bakrenih dijelova iz trafostanice u Bolničkoj ulici završio je kobno za 30-godišnjeg lopova, kojemu su zbog strujnog udara teško opečeni lice, vrat i ruke, a posljedice njegova nedjela osjetili su i stanovnici Susedgrada jer su neko vrijeme ostali bez električne energije.

Nesreća se dogodila kada je 30-godišnjak s još neotkrivenim pomagačem u srijedu predvečer metalnim ključem pokušao skinuti bakrene sabirnice pod visokim naponom.

"U jednom trenutku ključem je spojio sabirnice I. i II. faze, pa je došlo do stvaranja električnog luka i visoke temperature", navela je zagrebačka policija u svom službenom izvješću.

Nepoznati pomagač nakon nesreće je pobjegao iz trafostanice, a ozlijeđeni je prevezen u Kliniku za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, pa je zadržan na liječenju, kažu u policiji.

Liječnici su ustanovili da su mu opekline II. i III. stupnja zahvatile 27 posto tijela, odnosno cijelo lice, vrat i obje ruke.

Zbog oštećenja trafostanice bez električne je energije ostao dio domaćinstava na području Susedgrada, ali su kvar ubrzo otklonili radnici Elektre.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara