Lovrinović: Ako postoji nešto zbog čega bi vlada mogla pasti, to je Agrokor

Lovrinović: Ako postoji nešto zbog čega bi vlada mogla pasti, to je Agrokor

Foto: FAH

PREDSJEDNIK stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović izjavio je da se rad Saborskog stražnog povjerenstva za Agrokor, čiji je i on član, ne smije ukinuti jer javnost treba saznati istinu, te ocijenio kako je Agrokor toliko kompleksan problem da, ako vlada zbog ičega padne, bit će to baš zbog tog koncerna.

"Ne smije se onemogućiti i ukinuti rad Povjerenstva, i predsjednica je stala na našu stranu, a ako do toga dođe, mi ćemo nastaviti istraživanje jer je ugrožena demokracija i transparentnost u Hrvatskoj", ustvrdio je Lovrinović u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija.

Komentirao je i najave o rasprodaji Agrokorovih tvrtki koje nisu u osnovnom poslovanju.

"U procesu reanimacije, imovinsko-financijsko restrukturiranje će morati biti sveobuhvatno. Jedan dio imovine kompanije će morati biti prodan, no treba sačuvati one kompanije koje mogu sinergijski djelovati, zadržati što veći broj radnika te zadržati što više domaćih dobavljača", rekao je Lovrinović

Opetovano je kometirao izbacivanje iz stranke aktualnog državnog tajnika Jure Martinovića te saborskog zastupnika Ivice Mišića koji se, kaže, nisu držali programa na kojem je stranka Promijenimo Hrvatsku ušla u Hrvatski sabor.

Ostaje u oporbi

 "Mi ostajemo čvrsto u oporbi. Izgubili smo jednog zastupnika i Klub. No časnije je biti bez Kluba i zastupati program i ciljeve koje smo obećali nego imati raskošnu sobu. Radije ću sjediti na podu u sabornici i pisati na nekoj klupi", poručio je Lovrinović.

 Ponovio je i kako podržava inicijativu SDP-a za opoziv vlade jer smatra da je to jedini način da premijer Andrej Plenković dođe u sabor i odgovori na neka pitanja među kojima i ono tko je pisao Lex Agrokor.

"Stranka koja je Hrvatsku dovela u ovakvu situaciju ne može nas iz nje i izvesti", uvjeren je Lovrinović.

Kritičan prema euru

Bio je kritičan i prema najavama uvođenja eura, ocijenivši kako euro nije pitanje licitiranja 'za' ili 'protiv' već ozbiljan problem, no "svodi se na to hoće li poskupiti kava ili će se zaokruživati cijene".

"Hrvatska bar pet-deset godina nije spremna uopće razmišljati o tome, a kamoli pokrenuti uvođenje eura", rekao je Lovrinović.

Upitan treba li građanima prepustiti na referendumu da odluče žele li euro ili ne, Lovrinović je uzvratio kako je referendum najveći oblik demokracije.

"Ako se vidi da se stručni i znanstveni argumenti ne uvažavaju, da se želi pošto-poto politički nešto napraviti na štetu Hrvatske, onda nećemo imati druge nego da se i mi pridružimo zahtjevima za referendum", zaključio je čelnik Promijenimo Hrvatsku Lovrinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara