LS za suradnju sa svim liberalno-demokratskim strankama

Središnji odbor Liberalne stranke (LS) održao je danas konstituirajuću sjednicu nakon izbora novoga stranačkog vodstva na čelu s predsjednikom Zlatkom Benašićem, priopćila je ta stranka.

Zaključeno je da je LS spreman surađivati sa svim strankama liberalno-demokratske orijentacije jer smatra da je savez utemeljen na načelima međusobnog uvažavanja nužan za promicanje vrijednosti građanskog društva.

U priopćenju LS ističe da podupire ponovnu kandidaturu Stjepana Mesića za hrvatskog predsjednika, te smatra "neprihvatljivim ciljani pritisak državne vlasti na GONG i civilni sektor, naročito u vrijeme predsjedničke kampanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
LS smatra da su novinarki Heleni Puljiz, koju je ispitivala POA, "grubo narušena temeljna ljudska prava" te traži "učinkovitu građansku kontrolu rada sigurnosnih službi".

Ističe i da se protivi privatizaciji javnih poduzeća pod svaku cijenu, traži da se objavi ugovor između Vlade i Hrvatskih telekomunikacija te svi budući ugovori o privatizaciji javnih poduzeća, a od premijera Ive Sanadera LS traži da razriješi dužnosti ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

(Hina) pp/xbdj yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara