Macan i Grmoja se svađaju na Fejsu: "Lažeš o meni u svakoj objavi, to radiš za gazdu Petrova"

Macan i Grmoja se svađaju na Fejsu: "Lažeš o meni u svakoj objavi, to radiš za gazdu Petrova"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

KREŠIMIR MACAN više nije Plenkovićev savjetnik za strateško komuniciranje, objavila je jučer popodne vlada. 

>> Macan otišao iz vlade nakon tvita o reprezentaciji, Thompsonu i državnom udaru

"Odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno čl. 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske", stoji u priopćenju vlade. 

Razlog Macanovog odlaska s mjesta Plenkovićevog posebnog savjetnika vlada dakle nije precizirala, napisali su tek da je razriješen "na osobni zahtjev". No špekulira se da je jedan od razloga za Macanov odlazak i njegova Twitter objava dan nakon dočeka reprezentacije. 

Dan kasnije Macan je pokušao opravdati svoj komentar: "Poštovani, tijekom današnjeg dana sam na osobnom Twitter profilu (što je i naglašeno u opisu profila upravo da bi se izbjegle krive interpretacije) ironično prokomentirao jedan status na Twitteru kojeg nisam autor. Zbog manipulacije tim mojim komentarom iz kojeg se sada pokušava konstruirati da sam ja osobno prozivao bilo izbornika ili igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi dočeka molim vas da konstatiramo par činjenica: Osobno na bilo koji način nisam prozivao niti izbornika niti igrače, dapače izrazio sam zadovoljstvo da je doček Vatrenih i naroda bio spektakularan i bez incidenata te da je takva slika Hrvatske otišla u svijet. Izrazio sam i zadovoljstvo da, zbog mudrosti svih nazočnih na proslavi, nije prošla nikakva politizacija dočeka, već da je u svijet otišla veličanstvena slika slavlja i zajedništva. Žao mi je da oni koji pokušavaju manipulirati dočekom u političke svrhe nastavljaju i nakon što ih je doček zajedništva demantirao. Svi izneseni stavovi, kao što sam i napisao ranije, su moji osobni i nemaju nikakve veze funkcijom na koju sam imenovan u Vladi Republike Hrvatske", napisao je Macan.

Grmoja: Izgubio je kontrolu

Mostov Nikola Grmoja danas je na Facebooku objavio poduži status koji je izazvao žestoku raspravu, a javio se i sam Macan.

"DOŠLA MACA NA VRATANCA

Krešimir Macan ustvrdio je da su za njegov odlazak krive manipulacije njegovim objavama na društvenim mrežama, pri čemu je posebno istaknuo mene i moje objave, a sam je ustvari doveden u Vladu kako bi puštao spinove i iskrivljavao mišljenje građana u korist Plenkovićeva i onih koji profitiraju od takvih manipulacija i podjela.

Isto je pokušao i nakon dočeka naših Vatrenih, a kad su njegove namjere naišle na otpor, izgubio je kontrolu i počeo sve oko sebe optuživati za manipulaciju. Naravno, odmah je prozvao mene odnosno Most, što se moglo i očekivati jer se beskompromisno zalažemo za odgovorno i transparentno vođenje države te istinu u političkom djelovanju.

Tko god planira naslijediti Macana u PR balonu Vlade, može računati na to da narod sve manje vjeruje velikim naslovima i nerealnim obećanjima. Most će i dalje inzistirati na činjenicama i boriti se protiv korupcije i klijentelizma", napisao je Grmoja.

Macan mu je odgovorio u komentarima.

"Grmoja ti si oko mene lagao u svakoj objavi i ne bojim ti se to reci u lice, jer to i inače radis za gazdu Petrova da se on ne bi izlagao. Najviše mi je drago sto si se dokazao i prokazao kao ultra konzervativni desničar - jednom Hrast uvijek ostaje Hrast:-) Sretno ti bilo...".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara