Mađarski biznismen: Novac isplaćen Ježiću nema veze sa Sanaderom i MOL-om

Mađarski biznismen: Novac isplaćen Ježiću nema veze sa Sanaderom i MOL-om
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NA PONOVLJENOM suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i hrvatskom pravosuđu nedostupnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju video vezom iz Budimpešte svjedoči naftni menadžer Imre Fazekas, koji je na prvom suđenju 2012. posvjedočio da pet milijuna eura na računu švicarske tvrtke Roberta Ježića nije bilo namijenjeno Sanaderu.

Svjedočeći video vezom iz zgrade mađarskog državnog odvjetništva u Budimpešti Fazekas je u utorak kazao da mu se u proljeće 2009. javio direktor Ježićeve švicarske tvrtke Stefan Hurlimann.

"Kazao je kako ima ozbiljnu ponudu za mene. Mislio sam da se radi o projektu Družba Adria pa smo pristali platiti 10 milijuna koliko je tražio Hurlimann. Platili smo predujam od 5 milijuna eura, a moram reći kako taj novac nema nikakve veze sa Sanaderom, MOL-om niti Hernadijem", posvjedočio je Fazekas u utorak.

Ježić je na sudu ranije izjavio da je pet milijuna eura, odnosno polovinu navodnog Sanaderova mita, na račun njegove švicarske tvrtke Xenoplast došlo upravo preko Fazekasa kao MOL-ovog pouzdanika.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara