Maja Šupe je tužila Stipu Petrinu, a zbog toga su njegovi simpatizeri danas prosvjedovali u Zadru

Maja Šupe je tužila Stipu Petrinu, a zbog toga su njegovi simpatizeri danas prosvjedovali u Zadru

Foto: Duško Jaramaz/ Pixsell

U ZADRU je održano pripremno ročište u slučaju Maje Šupe protiv Stipe Petrine. Ispred Županijskog suda održan je veliki skup podrške Petrini kojeg tuži sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića.

"Očekujem da suđenje bude korektno i pošteno. Ništa drugo, samo da mi se sudi na temelju ustava, zakona, utvrđenog činjeničnog stanja i dokaza. Nikako da mi se sudi po savjesti, kao što je sebi dao za pravo veliki broj sudaca", rekao je primoštenski načelnik Stipe Petrina, prenosi Antena Zadar.

"Pokazalo se da je Petrina bio pravu. Maja Šupe je provela postupak protiv Stipe Petrine radi naknade štete, radi povrede prava osobnosti, odnosno duševnih boli. Treba razlučiti je li Stipe Petrina povrijedio sutkinju Šupe ili je cijela hrvatska javnost bijesna na ovu sutkinju koja je donijela oslobađajuću presudu, koja kao takva ne može egzistirati", kaže pravnica u Nezavisnoj listi Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac.Stipe Petrina ocijenio postupak koji se vodio protiv njega u Splitu kao nezakonit, beskrupulozan, baš cipelarenje žrtve te je upozorio na sukob interesa. U tom postupku proglašen je krivim i sutkinji Maji Šupe morao je isplatiti 50.000 kuna. Za Petrinu je apsolutni sukob interesa da tužitelje zastupaju odvjetnici koji su u svakodnevnom kontaktu sa sucima, o čemu je upozorio i Državno sudbeno vijeće.

Nakon današnjeg pripremnog ročišta, sutkinja Sonja Miljak roku od 30 dana donijet će odluku o datumu održavanja glavne rasprave. Sutkinja Miljak jučer je odlučila kako će se vještačiti Facebook profili. Zahtjev da se obavi uvid u financijsko stanje sutkinje Maje Šupe je odbijen, kako je rekao Petrina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara