Majka u Teksasu slala zdravog sina na 13 operacija, sad ide u zatvor

Majka u Teksasu slala zdravog sina na 13 operacija, sad ide u zatvor
Foto: Dallas County Sheriff's Department

KAYLENE Bowen-Wright osuđena je ovog petka na šest godina zatvora Dallasu jer je lažirala bolesti sina, zbog čega je on bio izvrgnut nepotrebnim medicinskim tretmanima, javlja NBC News.

Njen danas desetogodišnji sin Christopher Bowen proveo je prvih pet života u bolnicama jer je ona tvrdila da ima različite bolesti poput tumora, mišićne distrofije i problema sa srcem.

Dječak prošao kroz 13 operacija, stavljen mu je kateter za hranjenje

Dječak je u bolnici bio više od 320 puta, a prošao je i kroz 13 operacija. Prolazio je kroz tretmane zračenja, prebolio je sepsu i ugruške u krvi zbog nepotrebnog liječenja. Majka je čak uspjela nagovoriti liječnike da ga stave u invalidska kolica te da mu stave kateter za hranjenje. 

Nakon što su iz bolnice u Dallasu 2017. godine pozvali službu za zaštitu djece i rekli im da dijete nije bolesno kao što majka tvrdi, odveden je iz obiteljskog doma.

Majka boluje od rijetkog sindroma izmišljanja bolesti kod djeteta

Čini se da Bowen-Wright boluje od rijetkog poremećaja u ponašanju, odnosno Munchausenova sindroma koji najčešće imaju majke. Karakterizira ga traženje liječničke pomoći za pretjerane ili izmišljene simptome djeteta.

Bowen-Wright na sudu je priznala krivnju i prijetilo joj je do 20 godina zatvora, no osuđena je na šest.

Otac djeteta Ryan Crawford preuzeo je sada skrb nad sinom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara