Makarska dobiva novu pedijatricu. Iz BiH je, a godinama je radila u Češkoj

Makarska dobiva novu pedijatricu. Iz BiH je, a godinama je radila u Češkoj
Screenshot: Google maps

U SPLITSKO-DALMATINSKOJ županiji, baš kao i u većini drugih nedostaje liječnika. Prema informacijama Udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite na području cijele Hrvatske nedostaje velik broj pedijatara.

Pedijatrica 10 godina radila u Češkoj

Nakon što se nitko pune tri godine nije javljao na natječaj za mjesto pedijatra u Makarskoj, za desetak dana u tamošnjoj pedijatrijskoj ordinaciji počet će raditi 61-godišnja doktorica iz Bosne i Hercegovine, koja je jedina bila zainteresirana za to radno mjesto, doznaje se od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Ona je rođena u Bijeljini, pedijatriju je specijalizirala u Beogradu,  postdiplomski studij odradila je u Zagrebu, a posljednjih desetak godina kao pedijatrica radila je u Češkoj.

Ugovor je potpisala jučer, a Grad Makarska dao joj je stan na korištenje. Nakon što dobije dozvolu MUP-a, počet će primati prve male pacijente. Bit će to za oko desetak dana.

"Vrhunski je pedijatar"

"Pedijatrica Zlata Đedović - Hasukić je primarijus, dugogodišnja stručnjakinja, radi i UZV kukova, dakle zaista je vrhunski pedijatar. Sada ćemo u Makarskoj imati vrlo iskusnu liječnicu, ali i jednu mladu pedijatricu koja je tek počela raditi, tako da će Makarani imati dugotrajnu vrhunsku zdravstvenu zaštitu djece", izjavio je Petric Hini.

S obzirom da nova pedijatrica ima nekoliko godina do mirovine, ravnatelj Petric kaže kako će to biti dovoljno da se premosti nedostatak pedijatra do povratka liječnice koja je sada na specijalizaciji, a ako bude trebalo liječnici iz BiH se može produžiti ugovor za još godinu ili dvije.

Petric ističe kako će nedostatak liječnika biti sve veći problem, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će proći tek raspisani natječaji za radiologe u Trogiru i Kaštelima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara