Makarska za Božić okićena smećem

MAKARSKA ovaj Božić dočekuje zatrpana smećem koje je posvuda na ulicama, u parkovima, na gradskoj plaži i rivi, ispred zatvorenih hotelskih kuća ili restorana koji ugošćuju blagdanske turiste, pokraj autobusne stanice, kao i na gradskim prometnicama.

Jaka bura koja od jučer puše na udare i olujnom snagom gradsko je smeće razbacala po gradu, pa je grad dodatno "ukrašen" otpadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas je deveti dan otkako se gradsko smeće u Makarskoj ne skuplja, kaže Željko Bagarić, direktor makarskog Komunalnog poduzeća, pa se procjenjuje da je u gradu nagomilano između 350 i 400 prostornih metara komunalnog otpada. Kamioni makarskog Komunalca prepuni su smeća i u krugu poduzeća čekaju na otvaranje komunalnog odlagališta na Donjoj Gori na Biokovu ili na neki drugi dogovor Gradske uprave s jednim od obližnjih odlagališta o mogućem privremenom odlaganju otpada, kaže Bagarić, a do tada sa smećem se nema kamo.

Iz Gradske uprave ističu da ako se sa smećem i nebrigom odgovornih pojedinaca nastavi, u Makarskoj će za novogodišnje blagdane biti više od tisuću prostornih metara smeća.

Osim domaćina, u gradu će ovih blagdana i skorašnjih praznika u tranzitu ili višednevnom boravku biti više od tisuću turista, od kojih oko 200 u hotelima, što će povećati količine komunalnog otpada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara