"Mali Thompson" Ante Matić: Thompsonu su zakuhali Srbi ili Hrvati koji pate za bivšom državom!

"Mali Thompson" Ante Matić: Thompsonu su zakuhali Srbi ili Hrvati koji pate za bivšom državom!

Tekst: P.V.
Foto: 20min.ch

ANTE MATIĆ odnosno "Mali Thompson", kako se voli predstavljati, a nadimak je i opravdao uskočivši kao zamjena nakon što je "pravom" Thompsonu zabranjen koncert u švicarskom Luzernu, otkrio je kako smatra da su pjevaču po kojem je nazvao i svog sina Marka zabranu "zakuhali" njegovi politički neistomišljenici.

"Švicarska i Švicarci nemaju ništa protiv Thompsona. Netko im je cijelu priču podmetnuo!", rekao je Matić za Slobodnu Dalmaciju i dodao kako se vjerojatno radi o "nekim Srbima kojima smeta Markova glazba" ili o "Hrvatima koji pate za bivšom državom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se Marku uskoro ne ukine zabrana, organizirat ću još jedan, pa još jedan koncert i skupljati još više publike dok njemu ne bude omogućen dolazak", kaže Matić, koji je očito objeručke ulovio priliku za samopromociju. Medijsku pažnju koja je pratila njegov koncert u Luzernu, kaže, nije očekivao iako je jako zadovoljan kako je sve ispalo.

"Oduševljen sam nastupom i atmosferom, koja je bila odlična. Žao mi je jedino što nije bilo puno ljudi, jer su neki vratili ulaznice, a drugi mislili da nitko neće nastupiti", kazao je Matić i dodao da on i njegov prateći bend "Crna Adria" nisu izvodili "Jasenovac i Gradišku Staru" već je tu pjesmu prije koncerta otpjevala skupina od nekoliko mladića.

"Mali Thompson" je ispričao i kako je s policijom u Švicarskoj razgovarao prije koncerta, ali nakon koncerta ga nitko više nije kontaktirao. Policiji je također rekao kako podržava Thompsona, kojeg je prije nekoliko godina osobno upoznao, i za kojeg ima samo riječi hvale jer njegov "glazbeni i privatni uzor" nije, kako kaže, fašist kakvim su ga prikazali mediji u Švicarskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara