Maloljetničko nasilje: Pretučena 15-godišnja Splićanka

15-GODIŠNJA plivačica pretučena je jučer ispred osnovne škole Skalice u Splitu od strane triju maloljetnih djevojaka, slučaj je potvrdila i policija, a razlog napada je nepoznat.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, pretučena je djevojka perspektivna plivačica, a djevojke koje su se s njom odlučile fizički obračunati su učenica 8. razreda osnovne škole Skalice, a dvije su štićenice Doma za odgoj u Gundulićevoj ulici.

Djevojka je u tučnjavi, kako piše list, zadobila udarce u potkoljenicu na kojima ima nekoliko hematoma, dok joj je lijevi obraz od udarca blago natečen. Djevojčica je pokušalo izbjeći napad pa je pobjegla, ali kolegice su je uhvatile, gurnule na jedan automobil i počele udarati.

Nasilje među hrvatskim maloljetnicama sve je češće. Tek nedavno Hrvatsku je šokirala vijest o pretučenoj 15-godišnjoj Osiječanki koju su na hodniku Osnovne škole Mladost, bokserom pretukle tri učenice 1. razreda srednje Ekonomske škole, i to navodno zbog toga što se u nju zaljubio dečko u kojeg je pak zaljubljena jedna od prijateljica napadačica.

Snimke fizičkih obračuna među maloljetnicama na školskim igralištima, snimane mobitelom i objavljivane na popularnoj stranici za objavljivanje video sadržaja youtube.com, također su postale sve češća pojava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara