Maras: Bandić je politički ucijenjen gradonačelnik

Maras: Bandić je politički ucijenjen gradonačelnik

Foto: Hina

SABORSKI zastupnik SDP-a Gordan Maras poručio je u srijedu kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić politički ucijenjen i ne može upravljati gradom, već njime, preko Bandića, upravljaju Zlatko Hasanbegović i HDZ.

"Grad Zagreb ima najveći financijski potencijal i 7,5 milijardi kuna proračuna, no Bandić je odlučio da se s tim novcima ne može pokriti pa će Grad Zagreb i Holding imati 500 milijun kuna kredita kod jedne poslovne banke kako bi on mogao nesmetano nastaviti trošiti novac građana Zagreba. Usporedno s time proziva HDZ-ovu vladu da mu je uskratila 400 milijuna kuna", rekao je Maras nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Bandića je pozvao da, ako je to točno, uskrati podršku HDZ-ovoj vladi te da "ne farba građane i jedno priča u Skupštini, a drugo u parlamentu".

Na djelu je, kaže, neprincipijelna koalicija gdje Milanu Bandiću nije važan status grada Zagreba, a za HDZ i Hasanbegovića napravit će bilo što.

"Kada bi Milan Bandić rekao Andreju Plenkoviću da neće da se Zagrebu uzima 400 milijuna kuna i da se građani Zagreba moraju zaduživati, onda bi zastupnici Varda, Emina Prljaskaj i ostali koji su pod Bandićevim utjecajem glasovali protiv te većine. Gospodin Plenković ne bi imao većinu ili bi morao odustati da 400 milijuna kuna uzima Gradu Zagrebu", poručio je Maras.

Panenića brine HEP, Maras "puše na hladno"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostovac Tomislav Panenić je nakon stanke prozvao vladajuće kako žele privatizirati HEP te im poručio da to stave u program vlade i da ne ostavljaju.

Zapitao se u kojem će trenutku netko, "možda opet božićnom poslanicom izaći i reći, mi ljudi nećemo kupiti INA-u, ali ćemo privatizirati HEP i to 25 posto neće ugroziti naše upravljanje".

"Za koji broj godina, prije ili kasnije, opet ćemo ovdje raspravljati o štetnim posljedicama ovoga djela", kazao je poručujući vladi da napravi energetsku strategiju iza koje će stati.

HDZ-ov Darko Horvat mu je uzvratio kako je siguran da, dođe li do razgovora na temu otvaranja javne ponude dionica HEP-a, to se neće dogoditi bez posebnog zakona, njegovog donošenja u parlamentu te široke javne rasprave koja će prethoditi.

SDP-ovac Maras ustvrdio je ipak kako se svi sjećaju Ine i kako je tekla i završila priča s 10 milijuna mita premijeru iz HDZ-a. "Stoga mi u SDP-u pušemo i na hladno kad se spomene moguća privatizacija", poručio je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara