Maras napao Bandića: Nečuveno je kako zbog potresa svaljuje odgovornost na Zagrepčane

Maras napao Bandića: Nečuveno je kako zbog potresa svaljuje odgovornost na Zagrepčane
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

ČELNIK zagrebačkog SDP-a Gordan Maras nečuvenom je ocijenio izjavu gradonačelnika Milana Bandića da su za štete od potresa odgovorni građani jer nisu ulagali u svoje nekretnine, a gradske vlasti prozvao je da nisu ustrojili upravu koja bi rješavala probleme građana.

"Ne možemo, kako je to danas gradonačelnik Bandić rekao, na ljude prebaciti sav teret ove prirodne katastrofe. Grad Zagreb u ovom trenutku nema funkcionalnu upravu i nema mogućnosti rješavati nagomilane probleme građana", prenio je zagrebački SDP Marasovu izjavu u priopćenju.

Maras: Grad mora biti spreman za ovakve katastrofe

U reakciji na Bandićevu izjavu Maras je nužnim ocijenio osnivanje posebnog tijela koje će se, u suradnji s državnim i gradskim vlastima, baviti obnovom grada i vraćanjem u normalnu situaciju.

"Grad mora biti spreman za ovakve katastrofe, građani moraju imati zaštitu od grada i države, moraju biti obeštećeni, a naši najmlađi moraju biti u mogućnosti, kada prođe ova kriza, normalno ići u školu s obzirom na to da je na području Zagreba trenutno mnogo oštećenih škola", poručio je.

SDP će u saboru predložiti sanaciju potresa

Napomenuo je da je potres prirodna katastrofa te da izvanredne situacije zahtijevaju i izvanredne mjere. Podsjetio je na najavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da će stranka u saborsku proceduru uputiti zakonski prijedlog o sanaciji posljedica razornog potresa.

Tim zakonom, istaknuo je Maras, bit će predviđena kompenzacija i vraćanje imovine u stanje kakvo je bilo prije potresa, pružanje smještaja onima koji su morali iseliti iz svojih domova te policijsko osiguranje imovine građana koji su morali iseliti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara