Maras se ruga Kolindi zbog Amerike, a njegov put u SAD je bio totalna katastrofa

Maras se ruga Kolindi zbog Amerike, a njegov put u SAD je bio totalna katastrofa

Foto: Hina, Screenshot: YouTube

GORDAN Maras danas se na Facebooku narugao s predsjedničinim putem u SAD.

"Komedija oko predsjednice se nastavlja. Sastanke joj dogovara tko stigne. Ovaj koji joj je sad dogovarao u Americi valjda misli da si je našao državicu gdje će biti glavni jer je dva puta vidio Trumpa izbliza", napisao je Maras usput pokušavši biti duhovit, ali je humor ostao u pokušaju.

Šalu na stranu, Maras je zadnji koji bi se trebao rugati Kolindi zbog njenog puta u SAD. Podsjetimo javnost i Marasa ako je zaboravio, sredinom 2015. godine ministar Maras je otputovao u SAD, a troškove puta skrivao je danima nakon povratka.

Tek nakon pritiska medija Maras je otkrio kako su on i dvoje suradnika potrošili 99 tisuća kuna. Avionske karte platili su 62.622 kune, prijevoz kombijem i ostali prijevoz 3,800 kuna, a hotelski smještaj više od 31.000 kuna. Trojac je tada na naš račun posjetio Washington, Los Angeles, San Francisco i Las Vegas.

Maras se hvalio uspješnim susretima s producentima Igre prijestolja

No, sve bi to bilo u redu da se Maras nije hvalio kako je u SAD-u dogovarao i dogovorio nastavak snimanja Igre prijestolja u Hrvatskoj.

Iz ministarstva je tada za medije rekli da se Maras u Los Angelesu sastao s potpredsjednicima producentske kuće HBO Jayem Loweom i Janet Graham Borbom.

Najavljivao je tada Maras da bi "Igra prijestolja" mogla donijeti Hrvatskoj dodatnih 60 milijuna kuna - 30 milijuna po sezoni.

Tema sastanka bila je, tvrdili su tada iz Marasovog ministarstva, nastavak snimanja HBO-ovih serija u Hrvatskoj, ali i ulaganja američkih investitora u gradnju filmskih studija i obnavljanje svjetske filmske produkcije u Hrvatskoj, a za što je, objašnjavali su iz ministarstva, nakon sastanka ostvaren kontakt s jednim od najvećih svjetskih studija.

Iz HBO Adrie, koja je zadužena za odnose s javnošću u Hrvatskoj, tada su rekli da ne mogu komentirati predmetni susret.

No, Maras je i kasnije nastavio piliti po svome, pa je i u razgovoru za RTL ponovio da producenti u HBO-u pokazuju veliki interes za nastavak snimanja u Hrvatskoj.

"Naš je interes da oni ostanu ovdje, da budu zadovoljni, da ih držimo kao malo vode na dlanu. Ali imaju oni i drugih projekata koji su interesantni za RH", govorio je tada Maras.
 
Tri mjeseca nakon trijumfalnog Marasovog povratka iz SAD-a, iz HBO-a su najavili kako Game of Thrones seli iz Hrvatske. Serija, doduše, nije u potpunosti napustila Hrvatsku, neke scene su se i dalje snimale kod nas, no u znatno manjoj mjeri nego prijašnjih godina. U svakom slučaju, Maras se tada hvalio svojim susretima, ali od njih i nismo naposljetku imali neke koristi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara