Maras se u saboru rugao Plenkoviću i Krstičeviću

Maras se u saboru rugao Plenkoviću i Krstičeviću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VIŠE informacija o rezultatima i troškovima vojne vježbe "Velebit 18. – združena snaga" javnost će saznati na konferenciji za novinare u 13 sati u Ministarstvu obrane, odgovorio je državni tajnik tog ministarstva Zdravko Jakop na pitanje koje su mu u saboru postavili saborski zastupnici SDP-a i Živog zida Gordan Maras i Branimir Bunjac.

"Koliko košta vojna vježba Velebit 18., najveća vojna vježba u posljednje tri godine u kojoj je sudjelovalo 5500 vojnika?" pitao je Bunjac te naglasio da je proračun javni dokument, da je to novac poreznih obveznika i da takvu informaciju ne treba skrivati.

Nezadovoljan odgovorom da će se informacije o vojnoj vježbi doznati u MORH-u, pitanje za državnog tajnika Jakopa, koji je došao u Sabor predstaviti prijedlog izmjena Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme ponovio je Maras:.

"Recite koliko je koštalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje?" narugao se Maras.

Izmjenama Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme on se usklađuje s direktivama i uredbama Europske unije, a cilj mu je, kako je kazao Jakop, uvođenje najviših standarda u proizvodnji , remontu i prometu naoružanja i vojne opreme kroz jasno definiran i općenito primjenjiv sustav kodifikacije te osiguranja kvalitete i kontrole kvalitete naoružanja i vojne opreme.

Zastupnici su u raspravi podsjetili na "katastrofalan" remont MIG-ova u Ukrajini interesirajući se hoće li se izmjenama zakona takva situacija promijeniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara