Marić komentirao kupnju izraelskih aviona

Marić komentirao kupnju izraelskih aviona
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

MINISTAR financija Zdravko Marić izjavio je uoči Vladine sjednice da se državni proračun neće mijenjati ako ne dođe do isporuke izraelskih borbenih zrakoplova, a novac predviđen za kupovinu aviona neće se trošiti na ništa drugo.

Na novinarsko pitanje o tome kako će na proračun utjecati ako Hrvatska ne sklopi s Izraelom ugovor o kupnji borbenih aviona F - 16 Barak Marić je odgovorio kako se "ništa u smislu proračuna praktički ne mijenja".

Pri sastavljanju proračuna, kazao je Marić, pretpostavili smo da će se avioni plaćati u godišnjim anuitetima, odnosno da ćemo dio platiti avansno, a ostalo nakon isporuke zrakoplova u ratama.

Ako ne kupimo avione to neće imati utjecaj na proračun, jer prema europskoj metodologiji avansno plaćanje ne ulazi u izračun ukupnog proračuna, pojasnio je.

“Ako nema plaćanja onda nema ni potrebe da se ti novci osiguraju, ali ne utječu na ukupni rezultat dok god ne dođe do isporuke aviona”, rekao je i dodao da se novac namijenjen kupnji vojnih zrakoplova neće trošiti ni na što drugo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara