Marić najavio porezne reforme: "Vjerujem da će svi biti pozitivno iznenađeni"

Marić najavio porezne reforme: "Vjerujem da će svi biti pozitivno iznenađeni"
Foto: Hina

MINISTAR financija Zdravko Marić ispred Banskih dvora izjavio je da će prijedlog porezne reforme raspraviti s predsjednikom vlade, a potom i s koalicijskim partnerima i cijelom vladom, izrazivši uvjerenje da će tijekom srpnja taj prijedlog biti spreman za javnu raspravu.

Novinarima je uoči užeg kabineta vlade rekao kako vjeruje da će koncept porezne reforme dobiti podršku u vladi, "a nakon toga ja vjerujem da ćete biti pozitivno svi iznenađeni".

Na pitanje o smanjenju PDV-a za jedan postotni bod rekao je da to nije jedina tema o kojoj se raspravlja, nego se razmatra i rasterećenje plaća.

Istaknuo je da su već u prvom krugu porezne reforme, kad su bile rasterećene plaće, bili vidljivi pozitivni efekti. No kazao je i kako smanjivanje poreza ili doprinosa iz plaća i na njih ne znači nužno odmah reakciju i povećanje neto plaća. "Ali sigurno da ima svoje pozitivne efekte ukupno rasterećenje gospodarstva, koje bi se trebalo onda preliti na povećanje standarda hrvatskih građana", zaključio je Marić.

Vlada je najavila da od 1. siječnja 2019. kreće daljnje porezno rasterećenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara