Marića pitali je li ga Jolly vodio na SP: Sad baš da moram pokazivati račune...

Marića pitali je li ga Jolly vodio na SP: Sad baš da moram pokazivati račune...
Foto: Index/Vlada RH

MINISTAR financija Zdravko Marić danas je prije sjednice vlade komentirao druženje na Svjetskom prvenstvu s tajkunom Josipom Stojanovićem Jollyjem, vlasnikom luksuznog Mercedesa iz dvorišta ministrice Gabrijele Žalac.

Pojavila se sumnja da je Jolly Mariću dao ulaznicu za utakmicu na SP-u, a kada su ga novinari jutros pitali o tome, Marić je to demantirao, no nije baš bio oduševljen idejom da pokaže bankovne izvode kojima bi dokazao da je sam plaćao ulaznice. 

Na pitanje je li od Jollyja dobivao ulaznice rekao je: "Ne, nisam, sam sam."

Nije bio oduševljen kad su ga pitali ima li dokaze da mu Jolly nije platio kartu za Svjetsko nogometno prvenstvo

Kada su ga novinari pitali ima li račune da to pokaže rekao je: "Pa dobro, prošlo je neko vrijeme, što se tiče računa, sigurno mogu reći da imam izvode iz banke jer sam nešto tih plaćanja obavljao izravnim transferima, a nešto sam kasnije plaćao i u gotovini."

Rekao je da ne zna kome je išla druga sponzorska ulaznica koju je jučer spominjao Stojanović. 

Na pitanje je li u sukobu interesa, Marić je odgovorio da je on svoje račune platio i da nije u sukobu interesa. Ponovio je da ima izvode iz banke, no nije bio oduševljen kada su ga novinari pitali hoće li ih pokazati. 

""Nemojte se brinuti po tom pitanju. Imam i ja pravo na neke svoje stvari. Pa prijavio sam sve u imovinskoj kartici. Sad baš da moram pokazivati i bankovne račune... Mogu", rekao je Marić.

Dodao je kako mu Stojanović nije podmirio nikakve druge troškove boravka u Rusiji.

"Razumijem da je vama sve ovo zanimljivo, ali ja se nikad niti jednog od svojih prijatelja nisam niti neću odreći", poručio je Marić.

Komentirao i kredit koji je Jolly dobio od HBOR-a

Marić je komentirao i kredit koji je Stojanović dobio od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), dok Marić koji je njegov prijatelj sjedi u Nadzornom odboru te iste banke. 

"Zahtjev za taj kredit podnesen je prije nego što sam ja postao ministar financija i došao na funkciju u Nadzorni odbor", rekao je Marić novinarima uoči sjednice vlade.

"Svi moji prijatelji i poznanici dobro znaju, i zato ih i smatram pravim prijateljima, da od mene bilo kakve takve vrste usluga ne mogu tražiti", dodao je.

Istaknuo je kako je HBOR banka sa svojim tijelima i postupcima te da je kredit Stojanoviću odobren uz suglasnost Nadzornog odbora u prvoj polovici 2016. godine, no važno je da su sve procedure ispoštovane.

Marić je dodao da je Jolly nakon toga predao i zahtjev za privremenu otplatu kredita jer je dobio povoljnije uvjete od komercijalne banke.

"Jolly je platio i naknadu za prijevremeni otkup kredita", kazao je, a na novinarsko pitanje je li se izuzeo iz rasprave o odlučivanju o tom kreditu Marić je rekao da u tom slučaju nije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara