Marijana Puljak: Nikad s HDZ-om

Marijana Puljak: Nikad s HDZ-om
Screenshot: HRT

ČELNICA stranke Pametno, Marijana Puljak, gostovala je jutros na Hrvatskom radiju u Intervjuu tjedna. Komentirala je aktualnu političku situaciju te njene aktere, ali i Amsterdamsku koaliciju koju čini s GLAS-om i IDS-om.

"Ako SDP nastavi ovako, sumnjam da će biti relevantna opcija na izborima"

"Građani nas gledaju kao potencijalne partnere jer s SDP-om dijelimo sustav ljudskih vrijednosti, ali SDP mora sam sa sobom raščistiti neke stvari. Ako se nastave ovako ponašati, sumnjam da će na idućim izborima biti relevantna politička opcija", kazala je Marijana Puljak.

HDZ, dodala je - nikako i ni u jednoj opciji nije potencijalni partner Amsterdamskoj koaliciji. Za Most je rekla da su oni "svjesno prevarili narod". 

"Razgovarali smo s njima nekoliko mjeseci i u početku smo mislili da je to zaista opcija koja je nastala kao građanska inicijativa. Nakon dubljih razgovora smo shvatili da ne želimo isto. Mi smo se okrenuli programu, htjeli smo biti jasni građanima i objasniti im kakvu Hrvatsku želimo - a u Mostu to nisu htjeli", rekla je. Smatra da je prvenstveni cilj Mosta bio osvojiti nekoliko mjesta u saboru. 

Predviđaju im 5-7 mjesta u saboru

Projekcije Amsterdamskoj koaliciji, kaže Puljak - daju pet do sedam mjesta u saboru. Na pitanje s kim bi surađivali rekla je kako im je cilj dugoročan. "Naši saborski zastupnici bit će najaktivniji i najvrjedniji u povijesti. Imat će pozornicu i vjerujem da će dati nadu građanima da postoji netko kome je stalo do ove države", kazala je. 

"Ne dopuštam da itko prisvaja domoljublje ili obrazovanje kao monetu pomoću koje prisvaja državu. Ovo je naša država, mi smo porezni obveznici i ovoj državi želimo sve najbolje", rekla je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara