Među uhićenim članovima bande Pink Panther u Italiji i jedan Hrvat

Među uhićenim članovima bande Pink Panther u Italiji i jedan Hrvat

Tekst: Z.J.
Ilustracija: AFP

U ITALIJI je, tijekom velike udružene akcije policije i tužiteljstva uhićeno nekoliko članova skupine Pink Panther među kojima je i jedan hrvatski državljanin. Policija je uz vođu bande, Zdravka Radonjića, uhitila i hrvatskoga državljanina Stjepana Benčeca.

Prema riječima glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova, gospodina Marija Draguna, uhićeni hrvatski državljanin nije zasad tražio nikakav oblik pomoći od MVP-a. Ipak, Dragun je naglasio da osobe uhićene u stranim državama "rijetko traže pomoć MVP-a". I glasnogovornik policije, Krunoslav Borovec je za Index rekao da Policija zasad nije dobila nikakva službena priopćenja ni informacije o uhićenju hrvatskoga državljana u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom uhićenja je policija kod uhićenika pronašla i više desetaka kilograma kokaina. Kriminalna skupina Pink Panther je specijalizirana za pljačke draguljarnica koje su izveli u Japanu, Europi i Dubaiju, zbog čega su i dobili svoje ime. Vrijednost ukradenog nakita iznosi oko 500 milijuna dolara.

Osim Radonjića i Benčeca, uhićen je i Luka Đurović, rođak Slobodana Đurovića protiv kojega se vodi postupak u slučaju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Na Interpolovoj tjeralici se, kao član skupine Pink Panther, nalazi i 35-godišnji Karlovčanin Predrag Lovrić kojega zbog pljačke traži lihtenštajnska policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara