Međunarodni predstavnik u BiH: Bi li Alma bila ministrica da je ostala ovdje?

Međunarodni predstavnik u BiH: Bi li Alma bila ministrica da je ostala ovdje?
Foto: Facebook/ALma Zadic

VISOKI predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko je čestitao pravnici podrijetlom iz BiH Almi Zadić na imenovanju za novu ministricu pravosuđa Austrije, dodajući da je pitanje bi li ona ikada dospjela na takvu poziciju da je ostala u svojoj zemlji.

"Možemo se zapitati bi li Alma Zadić ikada bila imenovana na poziciju ministrice pravosuđa na državnoj, entitetskoj ili kantonalnoj razini da je ostala u Bosni i Hercegovini", stoji u izjavi koja je medijima dostavljena iz Inzkovog ureda u Sarajevu (OHR).

Političarima u BiH poručio je kako bi trebali razmisliti zbog čega kvalitetne osobe poput Zadić radije biraju inozemstvo nego život u zemlji u kojoj su rođene.

Zadić je ministrica postala kao kandidatkinja stranke Zelenih s kojom je Narodna stranka Austrije sklopila novu koaliciju. Inzko joj je kao Austrijanac čestitao na tom imenovanju uz očekivanje da ona na toj poziciji pridonese intenziviranju odnosa između Bosne i Hercegovine i Austrije na pravosudnom planu.

"Ovo je još jedna talentirana i uspješna mlada osoba podrijetlom iz Bosne i Hercegovine koja je svojim predanim radom i enormnom energijom uspjela ostvariti izuzetnu karijeru u inozemstvu", istaknuo je Inzko.

Kao izbjeglica, Alma Zadić je osnovnu školu, gimnaziju i studij prava s magisterijem i doktoratom završila u Beču. Usavršavala se na Katoličkom sveučilištu u Piacenzi i na sveučilištu Columbia u New Yorku. Radila je u brojnim međunarodnim institucijama, uključujući i Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju, te kao odvjetnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara