Međunarodni predstavnik u BiH dobivao prijetnje smrću na razglednicama Dodikove stranke

Međunarodni predstavnik u BiH dobivao prijetnje smrću na razglednicama Dodikove stranke

GRAĐANI Republike Srpske su visokom međunarodnom predstavniku u BiH Valentinu Inzku upućivali i prijetnje smrću na posebnim razglednicama koje je povodom zabranjenog Dana Republike Srpske tiskao Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika,  priopćili je u petak Ured visokog predstavnika za BiH (OHR).

Po navodima iz priopćenja, pojedine razglednice, na kojima je otisnut poziv Inzku da napusti BiH, sadržavale su i uvredljiv tekst, pa čak i prijetnje smrću, zbog čega su iz OHR-a naveli kako se radi o kaznenom djelu te da će razglednice takvog sadržaja biti predane nadležnim tijelima.

Iz OHR-a su postavili i pitanje odgovornosti SNSD-a budući je poštarinu platila ova stranka.

Visoki predstavnik Valentin Inzko ocijenio je potez SNSD-a jeftinim trikom na kojega neće nasjesti građani Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
„Pretpostavljam da SNSD-u odgovara primijena taktike preusmjeravanja frustracija građana, nezadovoljnih trenutačnom ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj, s tijela vlasti predvođenih SNSD-om na mene osobno, ali u tome neće uspjeti. Građani u Republici Srpskoj su itekako svjesni tko je odgovoran za situaciju u Republici Srpskoj nakon desetogodišnje vladavine SNSD-a“, rekao je visoki predstavnik Inzko kako se navodi u prioćenju OHR-a. 

Također se navodi kako SNSD nema osjećaja za stvarnost s obzirom da je u Republici Srpskoj više od 135.000 nezaposlenih te tisuće obitelji koje žive u siromaštvu.

"Budući da je upravo počela nova godina, mislim da bi bilo bolje da umjesto mržnje širimo suradnju i ljubav“, poručio je visoki predstavnik.

Ustavni sud zabranio praznik

Ustavni sud BiH u petak je i formalno objavio odluku, koja je time stupila na snagu, o ukidanju 9. siječnja kao Dana Republike Srpske budući ne odražava stajališta svih naroda u tome bosanskohercagovačkom entitetu.
 
Više desetaka tisuća razglednica s porukom 'Inzko odlazi', koje je tiskao SNSD, stiglo je u Ured visokog predstavnika nakon što je u tome entitetu obilježen Dan Republike Srpske, unatoč tome što ga je Ustavni  sud formalno zabranio, a svečanosti je nazočio i srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara