Medved o prijetnjama novinaru Indexa: Žao mi je što je to tako doživljeno

Medved o prijetnjama novinaru Indexa: Žao mi je što je to tako doživljeno
Foto: Pixsell/Patrik Macek

 

MINISTARSTVO branitelja napokon se oglasilo oko prijetnji ministra Tome Medveda novinaru Indexa Vojislavu Mazzoccu.

>> Medved nazvao novinara Indexa i zaprijetio mu: U meni će se probuditi vojnički duh

"Vojnički duh"

Podsjetimo, Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45, niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

>> Nakon nećaka Medved uhljebio i sina?

"Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring", rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh."

Vojislav Mazzocco je prijetnju ministra Medveda prijavio zagrebačkoj policiji.

"Žao mi je da je tako doživljeno"

Poslali smo upit Ministarstvu branitelja i upitali ih za komentar ministrovog poziva. Zanimalo nas je smatraju li to uobičajenim i normalnim načinom komunikacije između jednog ministra i novinara.

"Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svojoj reakciji na članak Indexa ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Vojislavu Mazzoccu i s punom odgovornošću odbacuje takve interpretacije. Žao mu je da je razgovor tako doživljen i prenesen jer mu je jedina namjera bila reći da je u svakom trenutku spreman raspravljati o svojem radu za hrvatske branitelje i radu samog Ministarstva hrvatskih branitelja. Smatra da je neprimjereno da se članove njegove obitelji proziva na temelju insinuacija koje je dan ranije odbacio, jer i oni imaju pravo na rad u Republici Hrvatskoj kao i svi građani u skladu sa zakonima. Slobodno novinarstvo je jedna od vrijednosti za koju su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu i ministar Medved bi bio zadnji koji bi je ugrožavao i žao mu je da je njegov razgovor s novinarom Indexa tako doživljen", odgovorili su iz Ministarstva branitelja na Indexov upit.

Zahtijevanje ostavke

Nakon Indexove objave Medvedovih prijetnji počele su pristizati reakcije na ministrov ispad. SDP i GLAS zahtijevaju Medvedovu ostavku.

>> Reakcije na Medvedove prijetnje novinaru Indexa: "Da ima trunku vojničke časti dao bi ostavku" 

"Ovakvo ponašanje ministra Vlade Republike Hrvatske pokazuje pravo lice HDZ-a koji svojim postupcima ozbiljno korača u prošlo stoljeće, točnije u 90.-e godine te se služi najbrutalnijim nasrtajima na slobodu medija u Hrvatskoj", napisao je GLAS u svom zahtjevu.

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević na svojem je Twitteru napisao: "Ministar Medved, da ima i trunku vojničke časti na koju se poziva, zbog prijetnje novinaru Mazzoccu podnio bi ostavku do kraja utakmice Hrvatska - Brazil. Ali on je bezbroj puta dokazao da pripada onoj vrsti generala kojima se Vlado Gotovac obraćao ispred Komande V. vojne oblasti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara