Medvedu su SMS-ovi pomoćnika o provali u stanove "propust s najboljom namjerom"

Medvedu su SMS-ovi pomoćnika o provali u stanove "propust s najboljom namjerom"
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

NAKON što je vlada na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića na osobni zahtjev ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved novinarima je prokomentirao da je Križić napravio propust u najboljoj namjeri.

"Bio je ozbiljan i odgovoran djelatnik"

"Nakon svih medijskih napisa Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor – stambeni i pravni poslovi", kazao je Medved novinarima nakon sjednice vlade.

Naglasio je kako su njegova najava, smjernice i rad ministarstva usmjereni tome da budu dostupni ljudima, a posebno prepoznavanju onih ranjivih skupina.

"Kao odgovoran čovjek i branitelj, dao je mandat na raspolaganje"

"U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, kolega Križić u korespondenciji s tom strankom napravio je propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan i odgovoran čin stavio je mandat na raspolaganje i vlada je danas donijela odluku o razrješenju s te dužnosti", kazao je Medved.

Podsjetimo, Križić je vukovarskom ratnom veteranu, prema SMS-ovima koje je objavio Telegram, savjetovao da provali u neki od praznih stanova u Vukovaru, a da će Ministarstvo na to zažmiriti. 

> Smijenjen Medvedov pomoćnik koji je savjetovao provalu u stanove

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara