Merćep skupocjeni donirani terenac koristi za "vozikanje" po gradu?

IVAN MERĆEP, načelnik PU splitsko-dalmatinske, navodno je prisvojio jedno od posebno opremljenih vozila koja je njemačka Vlada donirala hrvatskoj graničnoj policiji u sklopu Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu, te se njime svakodnevno koristi, kao da se radi o njegovom privatnom vozilu, tvrdi splitski tjednik Feral Tribune.

Prema pisanju Ferala, njemačka Vlada hrvatskoj graničnoj policiji donirala je 13 posebno  opremljenih terenskih vozila i 30 zaštitnih prsluka, namijenjenih prvenstveno njenim pokretnim nadzornim postrojbama.

Feral tvrdi kako je načelnik Merćep očito previdio jasno izrečenu namjenu korištenja doniranog automobila, te s njim, stoji dalje u tekstu, svakodnevno prevaljuje nekoliko stotina metara vrlo prohodne asfaltirane ceste na putu do obiteljske kuće u Splitu.

Naš tjednik navodi i kako se radi o vozilu Mitsubishi Pajero, registarskih oznaka ZG-213-VP, no glasnogovorica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević - Gudelj je u razgovoru za Index, odlučno negirala tu informaciju, govoreći da je spomenuti automobil zapravo ukraden.

"Napisi u Feralu su obična dezinformacija jer je automobil navedenih registarskih oznaka PU ukraden nakon što je bio na popravku u auto kući. Prema odluci ministarstva unutarnjih poslova svaki načelnik Policijske uprave ima pravo raspolagati s bilo kojim vozilom iz voznog parka. To mu se dopušta prema članku 13 Naputka o načinu uporabe i održavanja vozila MUP-a. Dakle, načelnik se ne koristi vozilom registarskih oznaka ZG-213-VP, već jednim drugim iz našeg voznog parka.." - za Index je prokomentirala glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Feral jasno navodi da se načelnik PU splitsko-dalmatinske svakodvevno koristi skupocjenim terencem za osobne potrebe, dok u policiji i dalje spremno odbacuju takve tvrdnje.

"PU splitsko-dalmatinska u svom voznom parku imala je samo jedan takav donirani automobil i taj je ukraden. Načelnik nikada nije vozio terensko vozilo, već automobile koje smo dobili na korištenje od MUP-a." - dodala je glasnogovornica.

Na pitanje tko se i ako se uopće, koristio doniranim vozilom, odgovor nismo dobili.

"Preostala tri donirana vozila nalaze se u službi granične policije, a donirano vozilo koje je bilo kod nas je ukradeno." - ostala je glasnogovornica pri svom.

Vrijednost donirane opreme, prema pisanju Ferala, prelazi 600 tisuća eura, a osim PU splitsko-dalmatinskoj, koja je dobila četiri vozila, tri ista su poklonjena graničnoj policiji, dok je jednog navodno prisvojio načelnik Merćep.

D.R.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara