Mesić i Ostojić: Objava Pukanićevih SMS-ova je opasan presedan

Mesić i Ostojić: Objava Pukanićevih SMS-ova je opasan presedan

Tekst: I.Kri.
Foto: Milivoj Keber (Cropix)

NAKON zatvorene sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, njegov predsjednik Ranko Ostojić izjavio je da je opasan presedan objava SMS poruka koje nisu povezane s njegovim ubojstvom.

"Javna objava Pukanićevih SMS poruka koje nisu povezane s njegovim ubojstvom opasan je presedan koji zadire u ljudska prava", kazao je nakon zatvorene sjednice odbora Ranko Ostojić te dodao su se svi članovi jednoglasno usuglasili da je nedopustiva praksa da se javno objavljuju privatne poruke koje nemaju veze s kaznenim djelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je kazao i da je sudska praksa da se u slučaju tajnog prikupljanja podataka na sudu iznose samo dokazi povezani s kaznenim djelom. Smatra kako se zloupotrebom te prakse dodatno kažnjava žrtva. Od Državnog odvjetništva očekuje da utvrdi ima li elemenata kaznenog djela u slučaju iznošenja privatnih poruka u javnost.

O objavi Pukanićevih SMS poruka oglasio se i veliki prijatelj ubijenog vlasnika Nacionala, bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji se slaže s Ostojićevim sudom. "Za mene je objavljivanje Pukanićevih SMS poruka nedopustivo i za svaku osudu", kaže Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara