Mesić osudio napad na kuće srpskih povratnika

Mesić osudio napad na kuće srpskih povratnika

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić najoštrije osuđuje izgred koji se noćas dogodio u Biljanima Donjim, selu u zadarskom zaleđu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

Ono što je učinila nekolicina izgrednika kamenujući kuće hrvatskih građana srpske nacionalnosti i podmećući požar izravan je napad na proklamiranu politiku suživota i stvaranja uvjeta za povratak u sigurnosti svih koji su u vrijeme rata napustili Hrvatsku.

Hrvatska kao država ravnopravnih građana koji ne će ni na kojoj osnovi biti diskriminirani i kao država zasnovana na snošljivosti i poštivanju ljudskih i manjinskih prava - cilj je od kojega se ne može i ne smije odustati, i radi naše vlastite budućnosti, i radi našeg mjesta u ujedinjenoj Europi, smatra predsjednik Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazivši zadovoljstvo pravodobnom reakcijom policije, Mesić je dodao kako se nada da će izgrednici biti primjereno kažnjeni.

Očekuje se da će predsjednik Mesić o izgredu u Biljanima Gornjim večeras telefonski razgovarati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, kaže se u priopćenju.

U ranim jutarnjim satima 25. srpnja kamenovane su četiri obiteljske kuće povratnika, a u jednom dvorištu je podmetnut požar. Vatrogasci i policija su brzo intervenirali a četvorica počinitelja su privedeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara