Mesić: Posjet SAD-u bio dobar

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić za današnjeg posjeta općini Feričanci rekao kako je "uvjeren da u EU možemo ući 2007. a u NATO i prije te da je posjet vodećih dužnosnika SAD-u bio dobar jer se tako, kako je rekao, brže približavamo NATO-u.

Predsjednik Mesić sa suradnicima danas je u povodu blagdana sv. Vinka posjetio Feričance u Osječko-baranjskoj županiji i u vinogradu Božilovac nazočio je uobičajenu blagoslovu vinograda i molitvi za dobar urod. U izjavi novinarima Mesić je rekao kako je to običaj koji se u Slavoniji održao najdulje u Hrvatskoj i kojim se potiče razvoj vinogradarstva. "Ono što zasadimo do ulaska u EU moći ćemo i zadržati i kad uđemo u Uniju", rekao je Mesić.

Na novinarski upit jesu li mu poznata najnovija zbivanja u PPK "Valpovu" te hoće li se izravno uključiti u rješavanje tog slučaja, Mesić je odgovorio kako se ne može izravno uključiti, ali kako smatra da su tu "zakazale institucije". "Ako radnici toliko dugo inzistiraju, a ništa se ne događa, negdje u proceduri je barijera koju treba prevladati", objasnio je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit smatra li da se posjetom vodećih dužnosnika Hrvatskoga sabora i Vlade SAD-u Hrvatska više približava Americi nego Europi, predsjednik Mesić je kazao kako Hrvatska treba imati dobre odnose i s Amerikom i s Europom.

"Uvjeren sam da u EU možemo ući 2007., ali u NATO možemo ući i prije. Zato i mislim da je posjet SAD-u bio dobar jer se tako brže približavamo NATO-u", ocijenio je predsjednik Mesić.

(Hina) ivuč vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara