Mesić preuzima srpsku građevinsku tvrtku?

PREMA svemu sudeći, Hrvati provode ekonomsku okupaciju Srbije. Pravi primjer je građanima Lijepe naše dao i sam predsjednik Stjepan Mesić, čija firma "Nexe grupa" kupuje najuspješniju srpsku kompaniju za proizvodnju građevinskog materijala.

"Toza Marković", inače najpoznatija srpska tvornica crijepa i kermičkih pločica, sa sjedištem u Kikindi, uskoro bi mogla dospjeti u Mesićevo vlasništvo, jer je "Nexe grupa" u većinskom vlasništvu njegove kćerke.

Srpski mediji navode kako je naš predsjednik osobno vrlo zainteresiran za preuzimanje tvrtke i ulaz na srpsko tržište.

Dmitar Šegrt, direktor komapnije "Toza Marković" izjavio je za srpski "Kurir" kako je ponuda hrvatske firme iza koje stoji Stjepan Mesić sa svojim vezama, neprijateljska i neprihvatljiva.

"Ivan Ergović, predsjednik uprave "Nexe grupe", koju je osnovala firma "Našicecement", rodom je iz Mesićevog sela Feričanci kod Našica. On je s predsjednikovom kćerkom postao većinski vlasnik "Našicecementa", koji sada želi kupiti i "Tozu" - izjavio je Šegrt u razgovoru za Kurir.  

"Njihov cilj je da preko "Toze" postanu regionalni igrač u proizvodnji građevinskog materijala. Ovdje se radi isključivo o tome da slabiji proizvođač želi kupiti jačega. Hrvatska želi postati regionalni lider u proizvodnji crijepa tako što će kupiti srpskog lidera, a to ne bismo smjeli dozvoliti" - dodao je.

Šegrt je napomenuo i kako je hrvatski predsjednik preko svojih državničih veza urgirao za "Nexe grupu", te da je Ivanu Ergoviću osobno omogućio da razgovora s važnim ljudima iz vrha srpske vlasti.

Inače su Srbi jako nezadovoljni i isprovocirani jer Hrvati masovno kupuju njihove tvornice, dok niti jedan srpski poduzetnik ne može kupiti tvrtku na hrvatskom području.

"Nexe grupa" je 2003. godine kupila čak tri srpske tvrtke, a srpka javnost je ogorčena na vlast koja tek promatra kako najperspektivnije domaće tvrtke odlaze u ruke sumnjivih hrvatskih poduzetnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara