Mesić prihvatio poziv za dolazak u Sarajevo 5. prosinca

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić prihvatio je poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine za održavanjem osme sjednice Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i BiH u Sarajevu 5. prosinca, priopćeno je u srijedu iz bosansko-hercegovačkog državnog vrha.

U pismu što ga je tim povodom uputio predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću hrvatski je predsjednik naveo kako očekuje da će ovom prigodom biti raspravljano o mnogim pitanjima iz domena bilateralnih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zahvaljujući čestim kontaktima između predstavnika naših država uvjeren sam da ćemo na sastanku Međudržavnog vijeća moći neka od tih pitanja rješiti u duhu obostranih interesa. Također želim istaknuti važnost intenziviranja naše gospodarske suradnje, kako u međusobnim odnosima tako i u nastupu prema trećim tržištima", stoji u Mesićevu pismu Čoviću.

Hrvatski je predsjednik pozdravio prijedlog članova Predsjedništva BiH da se, pored bilateralnih tema, na sjednici Vijeća raspravlja i o perspektivi dviju zemalja u europskim procesima izrazivši pri tom stajalište kako Hrvatska i BiH jedna drugoj u tome mogu puno pomoći.

Međudržavno vijeće čine predsjednici država, premijeri, ministri vanjskih poslova i resorni ministri, ovisno o temi sastanka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara